Tudose a trimis noile nume de ministri la Cotroceni. Le va accepta Iohannis?

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 13:08
7877 citiri
Tudose a trimis noile nume de ministri la Cotroceni. Le va accepta Iohannis?
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Prim-ministrul Mihai Tudose a trimis la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor ministri votati saptamana trecuta de conducerea PSD.

Informatia a fost confirmata, luni la pranz, de Administratia Prezidentiala.

Este vorba despre Paul Stanescu - ministru al Dezvoltarii Regionale, Felix Stroe - ministru al Transporturilor si Marius Nica - ministru delegat pentru Fondurile Europene.

Informatii vehiculate pe surse de presa aproprata PSD sustin ca Iohannis ar avea de gand sa refuze doua dintre cele trei propuneri, respectiv Paul Stanescu si Felix Stroe.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca nu va participa la ceremonia de depunere a juramantului.

"Cred ca luni le voi inainta, voi anunta ca vin propunerile si sa stabilim impreuna calendarul depunerii juramantului. Nu am vorbit cu domnia sa inca. Nu exista un plan B, nu am plecat de la premisa ca respinge propunerile", a spus premierul Mihai Tudose vineri, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD, unde au fost votati cei trei noi ministri ai Cabinetului.

Dragnea nu va merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministri.

"Nu vreau sa ma duc la Cotroceni decat dupa alegerile prezidentiale pentru ca nu mai cred in neimplicarea politica a presedintelui. Nu e un moft. Daca vrea sa vorbeasca de PSD sa se faca membru. Altfel il rog sa nu mai vorbeasca despre PSD", a spus Dragnea.

El s-a aratat deranjat de declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis, care a spus ca in politica nu functioneaza prezumtia de vinovatie, asa cum functioneaza in justitie, ci ca pentru un politician care merge in fata poporului conteaza integritatea, adica sa nu fie suspectat de nimic.

Cine sunt cei trei ministri propusi

Paul Stanescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltarii si pentru postul de vicepremier, in locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, presedintele PSD Constanta, este propus pentru Ministerul Transporturilor, in locul lui Razvan Cuc, iar Marius Nica este propus sa preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene in locul Rovanei Plumb.

Paul Stanescu, propus la Ministerul Dezvoltarii, are 60 de ani, este senator, absolvent al Facultatii de Agronomie din Craiova si al unui curs de management economic, a fost pe rand, din 1982, cand a terminat facultatea, director al Fabricii de conserve Caracal, director al IAS Studina, director Agromec Visina si presedinte al Consiliului Judetean Olt, functie pe care a detinut-o timp de doua mandate.

Dragnea si-a numit un vechi amic la Dezvoltare, vizat de o ancheta DNA. Paul Stanescu: In viata mea, nu am dat cu subsemnatul

Felix Stroe, propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor, fost comandant de nave de razboi, conduce de 14 ani Regia Autonoma Judeteana de Apa (RAJA) Constanta. El are dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, si conduce filiala PSD Constanta din 2015, dupa demisia lui Radu Mazare.

Felix Stroe, ministrul propus la Transporturi, are o strada care-i poarta numele

Marius Nica, care va prelua conducerea Ministerului Fondurilor Europene, a mai detinut acest portofoliu in perioada martie-noiembrie 2015, pana la demisia lui Victor Ponta din functia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb.

Cine este Marius Nica, propus la Ministerul Fondurilor Europene: Apropiat al Rovanei Plumb, a mai detinut aceasta functie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Tudose ministri noi Iohannis, #Tudose Iohannis ministri schimbati , #premier