O furtuna de incompetenta la Palatul Victoriei. Premierul Tudose, luat prin surprindere

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 19:39
10357 citiri
O furtuna de incompetenta la Palatul Victoriei. Premierul Tudose, luat prin surprindere

Ar trebui sa-l anunte cineva pe seful Executivului ca o celula de criza se formeaza inainte de venirea uraganului si nu dupa ce a trecut. Cea de acum e una de numarat pagubele si pierderile de vieti omenesti.

Carmen Dan a tras de alarmele de pe blocuri toata vara, a facut teste si a innebunit populatia, dar cand s-a intamplat ceva grav, la minister a fost liniste, iar Mihai Tudose a declarat ca nu poate de "o lege sa opreasca vantul". Poate reusesc domnii Dragnea si Tariceanu ca tot au Parlamentul la picioare.

Reprezentantii Executivului vor sa dea vina pe Agentia Nationala de Meteorologie, dar trebuie amintit ca pe tot parcursul saptamanii trecute, reprezentantii institutiei au trimis semnale ca exista posibilitatea ca o furtuna puternica sa loveasca vestul Romaniei. S-a vorbit pe larg in toate programele de stiri de faptul ca Italia a fost lovita de un ciclon si ca exista posibilitatea ca "furtuna sa ajunga si in Romania". Dar pare ca Mihai Tudose era prea preocupat sa se ascunda de reporteri ca sa nu i se puna intrebari despre scumpirea carburantilor, scumpire care nu a fost trecuta in programul de guvernare al lui Liviu Dragnea.

Timisoara a fost lovita de o furtuna puternica fara ca autoritatile sa reuseasca sa anunte oamenii ca sa se protejeze, foto Hepta.ro

Cine sa mai aiba timp de formarea unei celule de criza, de sunat prefectii si primarii, de activarea unui plan de protejarea a populatiei? Din nou, cand PSD e la putere se produce o ruptura totala intre institutiile guvernamentale si oameni. Situatia de acum seamana in multe puncte cu ce s-a intamplat la Colectiv in urma cu doi ani. Aceeasi balbaiala a autoritatilor dupa declansarea crizei, aceeasi incercare de a gasi un vinovat, altul decat cel real, aceeasi incercare a ministrilor de a evita sa-si asume orice responsabilitate.

E si o diferenta, de data aceasta, un oficial care ar fi deschis o aplicatie de vreme de pe propriul telefon ar fi putut observa ca se apropie furtuna. Daca doamna Carmen Dan se uita la stiri, ar fi aflat de posibilitatea ca acel ciclon care a lovit Italia cu cateva zile in urma ar putea ajunge si in Romania. Daca punea mana pe un telefon si vorbea cu un oficial local, afla cum a fost, ce trebuie facut pentru a limita pagubele si pentru a evita pierderile de vieti omenesti.

In cautarea acarului Paun

Dimensiunea incompetentei in Guvernul Romaniei a trecut de zona comica in care ministrul Daea iubeste vaca si oaia si a ajuns in zona tragica in care mor oameni. Uraganul Irma, cel care a lovit Florida si a maturat SUA pe o suprafata tripla cat cea a Romaniei, fara a lua in calcul distrugerile din zona Caraibe, a provocat moartea a 12 persoane. O furtuna continentala banala de un sfert de ora a ucis opt persoane in partea de vest a Romaniei. Asta spune multe despre capacitatea Guvernului PSD de a proteja cetatenii.

Dar, in fuga autoritatilor centrale si locale de a scapa de raspundere, vor fi gasiti vinovati meteorologii, jurnalistii si, in final, oamenii simpli pentru ca nu au stiu sa se fereasca si nu si-au descarcat aplicatia doamnei Carmen Dan pentru situatii de urgenta.

La sfarsitul zilei, ramane o senzatie amara ca dinspre Palatul Victoria se revarsa peste noi un fluviu de cinism si incompetenta. Si nici nu are cum sa fie altfel, atata vreme cat o mare parte din administratie e numita politic, ministri trebuie sa-si arate obedienta si sa jure credinta sefului de partid, nu conteaza pregatirea, nu conteaza experienta, nu conteaza priceperea, conteaza doar sa fie omul de incredere al sefului Liviu Dragnea.

In opinia mea, PSD se indreapta cu viteza spre zid, iar prabusirea nu va veni de la DNA, de la Iohannis, de la americani, NATO sau Uniunea Europeana, prabusirea va veni de la prostia si ticalosia celor care-l conduc, una care ucide oameni.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Tudose lege vant, #Timisoara furtuna puternica, #Timisoara decese furtuna , #guvern