Guvernul sinistru si abandonul lui Iohannis

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 29 Iunie 2017, ora 08:38
28337 citiri
Guvernul sinistru si abandonul lui Iohannis

Nu cred ca vreodata in toti anii trecuti dupa 1989 Romania a avut un guvern la fel de jalnic, de rusinos, ca acela care se pregateste sa ocupe Palatul Victoria. PSD a pogorat peste Romania o imensa batjocura.

De ce consider guvernul acesta o imensa bataie de joc?

Cum altfel se numeste guvernul in care ministru al Educatiei este numit un semiagramat, om care scrie "genunche", care nimereste doar din greseala cand e "a" si cand e "al", om care pentru a rezolva problema plagiatului lui Victor Ponta a distrus peste noapte, la propriu, doua institutii academice? Ce poate sa caute un om ca Liviu Pop in fruntea Educatiei?

Cum altfel se numeste guvernul in care un director de ziar tabloid ajunge ministrul Culturii? Ce intelegere a fenomenului cultural poate avea un asemenea om? Si cum sa nu il crezi pe fostul ministru al Culturii, dl Vulpescu, prin comparatie o lumina cand vorbeste despre inutila umilire a fostului cabinet?

Cum altfel se numeste sa pui ministru al Economiei un abolvent de filosofie?

Al Economiei! Uite asa, cum ne zice dl Tudose: "Nu trebuie sa fii economist la Ministerul Economiei, trebuie sa intelegi cum functioneaza economia". Amutitor!

Guvernul Grindeanu a fost inlaturat in baza evaluarii lui Darius Valcov, nu? Am inteles din "Ceaslov"ca a fost un guvern slab, neperformant. Si totusi nu mai putin de 16 membri ai Cabinetului Dragnea 1 sunt si in Cabinetul Dragnea 2. Si ce ministri!

Dl Tudose, zero realizari, s-a dat de trei ori peste cap si a devenit, ce sa vezi?, numai bun de premier competent.

Dl Cuc, considerat o catastrofa la Transporturi, nu doar de catre dl Valcov care i-a atribuit zero realizari, ci si de insasi doamna Firea. Caci de la relatia doamnei primar cu dl Cuc a inceput, oficial, toata ofensiva dnei Firea impotriva Guvernului Grindeanu. Dl Cuc s-a facut competent si ramane la Transporturi. Mor de curiozitate ce o sa zica Gabriela Firea.

Doamna Dan, ministresa de la Interne care a aflat la locul de munca ca ultrasii nu sunt plantatori de panselute flower-power, are, ati ghicit!, zero realizari potrivit dlui Valcov, deci e numai buna sa ramana. Dl Dunca de la Tineret si Sport - zero realizari, deci ramane.

Cei care au macar o realizare, precum doamna Shhaideh, sunt deja campioni, elite. Ramane si dl Daea la brat cu dl Dobre de la Turism, manati in cautarea oii pierdute.

Premierul de rezerva, omul de incredere al lui Liviu Drangea, Marcel Ciolacu, pus vicepremier fara portofoliu ca sa fie sigur ca are tot timpul din lume sa urmareasca si cate agrafe de hartie foloseste in fiecare zi premierul, sa nu care cumva sa-l apuce si pe dl Tudose independenta, ca pe dl Grindeanu.

Adica un fel de gardian. Sunt gata sa pun pariu, de altfel, ca multe atributii cheie ale premierului ii vor fi transferate din prima dlui Ciolacu, prietenul lui Omar Hayssam, ca sa fie treaba clara.

Asta desi dl Tudose a avut grija sa precizeze apasat ca isi va da demisia mintenas, in mod "evident", daca dl Dragnea va deveni apt sa preia el insusi functia de premier. Si nu am nicio indoiala ca se va lucra la asta foarte intens in urmatoarele luni.

Ca acesta este vazut ca un nou guvern de sacrificiu o sugereaza si numarul foarte mic de grei din el. Cu exceptia dlui Ciolacu si a dlui dl Fifor, au fost trimisi la inaintare tot niste oameni care sa poata fi terfeliti fara nicio rezerva, daca interesul lui Liviu Dragnea o va cere.

Dl Tutuianu este o veste buna la Aparare doar in comparatie cu zvonul Caprar, care a ridicat parul maciuca prin birourile NATO, din informatiile mele.

Dar, altfel, dl Tutuianu e cel care in iarna acuza conspiratia multinationalelor organizatoare de proteste.

Si singurul care ar fi meritat poate sa ramana, Viorel Stefan de la Finante, singurul care a vadit macar corectitudinea de a nu da foc bugetului, a fost evacuat.

Cum altfel decat bascalie groasa se numeste prestatia domnilor Dragnea si Tudose la conferinta de presa in care a fost prezentat Cabinetul. Cu glumite rasuflate despre SRI, Liviu Dragnea si-a continuat strategia deja clara: pe de-o parte, e premierul nostru, prin el mentinem guvernarea, pe de alta parte, nu e al meu, e al sistemului, mi-a fost impus. Va fac eu cu ochiul ca sa intelegeti si sa tineti minte cine va fi de vina pentru ce va merge prost.

Oamenii acestia vor croi destinul Romaniei, oamenii acestia ne vor reprezenta in strainatate, si singura speranta ar fi ca Guvernul sa fie rasturnat cat mai repede. Doar ca asta se va intampla cand Liviu Dragnea insusi va fi apt sa devina premier, adica si interdictia din Legea 90 va fi fost inlaturata si pragul pentru abuz va fi fost stabilit, dupa indicatiile CCR.

Peste Romania se lasa o bezna teribila. Si pentru ea nu sunt doar PSD si Liviu Dragnea vinovati.

Cand presedintele a acceptat fara sa cracneasca, fara o minima rezistenta, sa desemneze un premier plagiator, cu CV machiat, ca sa nu zic falsificat, un om plin de bube, fara nicio dovada de competenta in lunga sa obscura cariera politica, a devenit partial responsabil pentru aceasta umilinta la care e supusa Romania.

Si ca sa desavarseasca acest abandon, dl Iohannis a promulgat tot fara comentarii legea salarizarii bugetarilor, despre care sindicalistii, culmea!, spun intr-o voce ca e aberanta, incaplicabila si discriminatorie. Klaus Iohannis a promulgat o lege cu potential urias de destabilizare a bugetului, opera Olgutei Vasilescu, doar pentru ca Liviu Dragnea sa le poata da primarilor majorarile pe care le-a promis.

Presedintele a promulgat fara cracnire mita lui Dragnea, dupa ce a desemnat fara cracnire o rusine de premier care a fost urmat de o rusine de guvern.

Iar asta il face pe deplin responsabil, in rand cu Liviu Dragnea, pentru tot ce va urma. Ca a facut-o din prostie politica sau din calcul meschin, sincer, putin imi pasa. Rezultatul e acelasi.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Guvernul Tudose Klaus Iohannis , #guvern