Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Mihai Tudose > premier
A   A   A

Fotografia zilei: Tudose, ridiculizat pe Internet - Secuii s-au conformat! Alte directive "de la centru"?

Fotografia zilei: Tudose, ridiculizat pe Internet - Secuii s-au conformat! Alte directive "de la centru"?
Foto: Facebook/Mihai Tudose
Premierul Mihai Tudose a fost ridiculizat, vineri, de un maghiar, dupa ce a spus, "daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag".

Un utilizator de Facebook a distribuit o imagine ironica la adresa declaratiei premierului.

"RO: Domnului prim-ministru: secuii s-au conformat! Alte directive 'de la centru'?
EN: Prime minister, the Szeklers respect your wishes. Any other orders from Bucharest?", a notat pe Facebook acesta langa imagine.Reactia vine dupa ce Tudose a spus "Am transmis ca, daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui", cand a fost pus sa comenteze rezolutia semnata de UDMR, PPMT si PCM si care prevede autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc, in limitele sale istorice.
Declaratia a starnit reactii dure atat de la liderii maghiarilor din Romania, cat si de la Budapesta. Marius-Gabriel Lazurca, ambasadorul Romaniei la Budapesta, a fost convocat de Ministerul de Externe din Ungaria, iar apoi MAE roman a venit cu precizari.

Citeste si:
Lider UDMR: Premierul Tudose a jignit profund si a amenintat nevoalat maghiarii din SecuimePremierul Tudose le da replica maghiarilor: Refuz orice dialog legat de autonomia unei parti a Romaniei
A.G.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 17:49

 Articol citit de 8732 ori

Citeste si: