Si Fifor se retrage din cursa interna a PSD pentru alegerile prezidentiale

Luni, 22 Iulie 2019, ora 16:16
3402 citiri
Si Fifor se retrage din cursa interna a PSD pentru alegerile prezidentiale
Foto: ArhivaFacebook/ Mihai Fifor

Dupa Eugen Teodorovici, si secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anuntat ca se retrage din competitia interna pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale.

Mihai Fifor a declarat, luni, ca o va sustine pe Viorica Dancila, relateaza Digi24.ro.

Amintim ca senatorul a anuntat oficial, la finalul lunii iunie, ca isi doreste sa fie presedintele Romaniei.

Decizia lui Fifor de a renunta vine dupa ce ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat, duminica seara, ca nu va candida la alegerile prezidentiale.

Intrebat, la Antena 3, daca isi mentine candidatura la prezidentiale, Teodorovici a raspuns: "Nu".

El si-a exprimat speranta ca, in cadrul sedintei de marti a Comitetului Executiv National al PSD, se va inchide discutia cu privire la candidatul partidului la scrutinul prezidential.

In schimb, precizam ca primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sambata ca intra in competitia pentru prezidentiale deoarece lucrurile nu merg in "directia buna" pentru PSD. La randul sau, sotul lui Firea, Florentin Pandele, a spus ca nu va mai participa la cursa pentru Cotroceni daca primarul general va candida.

"Am spus trei ani ca nu candidez pentru ca PSD avea candidat - domnul Dragnea. Si chiar nu aveam intentie sa intru intr-o competitie interna cu domnul Dragnea, care oricum avea toate instrumentele sa castige toate bataliile interne asa cum se vede ca si doamna premier are aceleasi instrumente preluate de la domnul Dragnea pentru a castiga orice batalie. E greu sa lupti cu premierul care are toate mijloacele de convingere.

Am intrat in competitie - candidat la candidatura - pentru ca vad ca lucrurile nu merg in directia buna si pentru ca mi-e teama ca vom pierde nu doar prezidentialele, ci si localele si parlamentarele. Si nu am vrut sa fiu in situatia cand colegii imi spuneau ca sunt vanitoasa si mentin procentul de credibilitate din tara doar pentru mine pentru la anul, la locale, si ca nu sunt om de echipa", a spus Gabriela Firea la Romania TV.

Precizam ca PSD se reuneste marti, la Palatul Parlamentului, pentru a decide propunerea de candidat la alegerile prezidentiale, care urmeaza sa fie validat in cadrul unui congres al partidului anuntat pentru data de 3 august.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mihai Fifor PSD prezidentiale , #stiri Mihai Fifor