Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Mediu > incalzire globala
A   A   A

Un rau din Elvetia a fost colorat in verde fosforescent de activisti ecologisti

Un rau din Elvetia a fost colorat in verde fosforescent de activisti ecologisti
Foto: captura video Twitter
Raul care strabate Zurich, cel mai vechi oras din Elvetia, a fost colorat marti in verde fosforescent, in urma unei actiuni spectaculoase, revendicata de organizatia Extinction Rebellion (XR), care a dorit sa protesteze astfel fata de distrugerea ecosistemului mondial.

"Rebellion Extinction Zurich a colorat Limmat in verde", a indicat pe Facebook filiala din Zurich a acestei retele internationale de nesupunere civica climatica, lansata in octombrie 2018 in Marea Britanie.

Dupa cum reiese din imaginile publicate de organizatie pe site-ul sau, activistii au sarit in apa colorata in verde intens si au simulat ca sunt morti.

"XR doreste sa atraga atentia asupra iminentei prabusiri a ecosistemului si asupra sistemului toxic in care ne regasim, a precizat organizatia adaugand ca aceasta culoare este data de uranina, o substanta 'total inofensiva a carei toxicitate este echivalenta cu sarea de bucatarie'".
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Limmat River in Zurich, Switzerland, dyed green by activists of @ExtinctionR. They want to raise awareness about the climate crisis. pic.twitter.com/KzoeUosbP3- Fabian Eberhard (@FabianEberhard) September 10, 2019

Alertata de apelurile telefonice, politia din Zurich a trimis la fata locului o echipa pentru a stabili daca exista un risc pentru populatie, a indicat institutia intr-un comunicat.

Organizatia XR a anuntat actiuni similare in mai multe orase elvetiene, in perioada 9 - 20 septembrie.

In Elvetia, ca si in alte tari europene, actiuni de protest pentru clima au fost desfasurate in mod regulat in cadrul unor miscari cetatenesti, organizate in special de tineri. O manifestatie nationala este prevazuta pentru data de 28 septembrie in Berna, cu putin timp inainte de alegerile parlamentare, noteaza AFP.
Facebook ShareTweet
 Marti, 10 Septembrie 2019, ora 19:44

 Articol citit de 1382 ori

Citeste si: