Restaurantele KFC, Pizza Hut si Taco Bell din Romania renunta la paiele din plastic

Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 21:15
5444 citiri
Restaurantele KFC, Pizza Hut si Taco Bell din Romania renunta la paiele din plastic
Foto: Facebook/KFC

Toate restaurantele KFC, Pizza Hut si Taco Bell din Romania vor renunta la paiele din plastic, incepand cu 1 aprilie 2019, a anuntat Sphera Franchise Group, care detine companiile ce opereaza in sistem de franciza brandurile acestor restaurante.

Procesul va incepe in unitatile KFC, iar pana la finalul anului 2019, toate paiele din plastic din restaurantele detinute de Sphera vor fi inlocuite.

"Plasticul de unica folosinta reprezinta una dintre cauzele majore care genereaza deseuri in oceane, iar paiele din plastic ocupa un loc fruntas in aceasta categorie. Datele publice ne spun ca, in fiecare minut, o tona de articole din plastic de unica folosinta ajunge in oceane.

Pentru a conduce la solutionarea acestei probleme, Parlamentul European a votat, recent, interzicerea obiectelor din plastic, inclusiv a paielor. In ultima perioada, Sphera a investigat aceasta initiativa, iar compania a realizat si adoptat, intern, planul pentru eliminarea paielor din plastic din toate restaurantele pe care le opereaza in Romania, incepand cu aprilie 2019", se arata intr-un comunicat al Sphera Franchise Group.

Citeste si Obiectele din plastic de unica folosinta, interzise in UE din 2021: De la tacamuri si farfurii, la betisoarele pentru urechi

De asemenea, Sphera urmareste inlocuirea paielor din plastic si in Moldova, in vara anului 2019, urmand sa demareze proiectul impreuna cu Yum! Brands Inc. si in Italia, o piata cu francizori multipli, astfel incat sa ajunga la uniformizare.

Se trece la paie de hartie

"Aceasta schimbare presupune o investitie semnificativa prin care se asigura faptul ca viitoarele paie din hartie sunt produse din paduri administrate in mod sustenabil.

Compania isi propune sa actioneze ca un cetatean responsabil si sa vina in sprijinul societatii pentru adresarea problemelor de mediu, in general, iar in acest caz, specific, sa contribuie la limitarea impactului pe care il are plasticul de unica folosinta in contamintarea oceanelor", spun reprezentantii companiei.

Sphera colaboreaza cu producatori si furnizori care au fost alesi in baza unor certificari emise de Programme for Endorsement of Forest Certification (PEFC) si Forest Stewardship Council (FSC) . PEFC este principala organizatie de certificare forestiera din lume, responsabila de garantarea trasabilitatii si originii durabile a materiei prime forestiere utilizate in procesul de fabricare.

Toate aceste produse sunt marcate cu simbolul PEFC, iar consumatorii pot identifica, astfel, cu usurinta, faptul ca sunt realizate in mod sustenabil. FSC este o organizatie independenta, non-profit si non-guvernamentala care promoveaza utilizarea lemnului provenit din paduri durabile, din ratiuni sociale, economice si ecologice.

In plus, un alt pas important in procesul de tranzitie la paiele din hartie este ca producatorii si furnizorii sa obtina, in februarie 2019, certificatul British Retail Consortium care atesta siguranta, calitatea si conformitatea produselor.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#KFC Pizza Hut Taco Bell plastic, #fara paie plastic restaurante , #plastic