Prima Impadurire: Iata ce trebuie sa faci daca vrei sa accesezi fondurile

Duminica, 20 August 2017, ora 22:32
9956 citiri
Prima Impadurire: Iata ce trebuie sa faci daca vrei sa accesezi fondurile
Foto: Ziare.com

Cei care doresc sprijin de la stat pentru impaduriri pot depune proiectele pentru programul "Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite", parte a Programului National de Dezvoltare Rurala, incepand de luni si pana pe 6 octombrie.

Aceasta va fi a doua sesiune de depunere a acestor proiecte, relateaza Mediafax.

Pentru identificarea terenurilor ce vor fi impadurite, doritorii trebuie sa solicite la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) eliberarea Notei de constatare, dupa ce va fi publicat pe site-ul institutiei Ghidul solicitantului aprobat.

De asemenea, proiectul tehnic de impadurire va fi depus la Garda Forestiera, cu mai mult de 10 zile inainte de incheierea perioadei de depunere a cererilor la APIA. Garda este cea care acorda avizul.

Pentru aceasta sesiune a programului de impadurire, statul aloca suma de 50 de milioane de euro.

Pot depune cereri detinatori publici si privati de teren agricol, dar si asociatii.

Sprijinul financiar, acordat ca valoare fixa, este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru impadurirea de terenuri agricole si neagricole, sub forma a doua prime:

- Prima de infiintare a plantatiilor forestiere, care acopera si costurile de elaborare a proiectului tehnic de impadurire - acordata pentru toti beneficiarii schemei;

- Prima anuala, pentru o perioada de 12 ani, pentru acoperirea costurilor de intretinere si ingrijire a plantatiei forestiere si pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a impaduririi - acordata in functie de categoria de beneficiar si tipul de teren.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#program Prima Impadurire, #cerinte program Prima Impadurire, #bani APIA prima impadurire , #stiri mediu