Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Mediu > incalzire globala
<>23 / 43 stiri
A   A   A

Noua din zece europeni considera schimbarile climatice o problema majora. Nu si tot atatia politicieni

Noua din zece europeni considera schimbarile climatice o problema majora. Nu si tot atatia politicieni
Foto: Arhiva Pixabay
O majoritate covarsitoare a europenilor este ingrijorata in legatura cu schimbarile climatice, potrivit unui nou sondaj Eurobarometru publicat miercuri, relateaza dpa.

93% dintre cei chestionati au declarat ca schimbarile climatice reprezinta o problema majora, cel mai mare procent inregistrat de la primul sondaj realizat in 2011.

Un numar tot mai mare de europeni (79%) considera ca schimbarile climatice reprezinta o problema "foarte serioasa" mai degraba decat o problema "destul de serioasa", in crestere fata de 68% in 2011.

Uniunea Europeana, cu o populatie de 513 milioane de locuitori, este responsabila pentru aproximativ 9% din emisiile de gaze cu efect de sera la nivel global, conform Comisiei Europene.
Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Executivul UE a cerut statelor membre sa ajunga "la orizontul anului 2050 la neutralitate de carbon", adica sa ajunga pana atunci la zero emisii de gaze cu efect de sera, insa patru dintre cele 28 de state ale UE, intre care Polonia, nu si-au dat acordul.

92% dintre cei peste 27.500 de respondenti au declarat ca sprijina atingerea neutralitatii din punct de vedere al emisiilor de carbon in cadrul blocului comunitar. In fiecare stat membru al UE, mai mult de opt din 10 respondenti au fost de acord cu acest obiectiv.
Citeste si:

Multe regiuni, inclusiv sudul Europei, vor deveni desert. Foametea se instaleaza cu fiecare grad cu care incalzim planetaNoi suntem asteroidul. Pamantul e mistuit de sute de mii de incendii sau inecat de ploi torentiale (Galerie video)Studiu initiat de romani: Nivelul oceanelor creste indiferent de masurile impotriva incalzirii globaleExperiment sustinut de Bill Gates: Un nor chimic urias care sa combata incalzirea globala, dar cu posibile consecinte "ingrozitoare"
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 19:25
 Sursa:AGERPRES

 Articol citit de 732 ori

Citeste si: