Locuiesti la oras? Cum te afecteaza incalzirea globala

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 22:42
3904 citiri
Locuiesti la oras? Cum te afecteaza incalzirea globala
Foto: Richard Baker/Corbis

Orasele din toata lumea sunt lovite de tot mai multe valuri de caldura si au parte de mai putine perioade in care este foarte frig, arata un studiu realizat despre temperaturile din sute de zone urbane de pe Pamant.

Oamenii de stiinta au studiat evolutia climei din ultimii 40 de ani, arata The Guardian.

Ei au descoperit ca orasenii au parte in prezent de mai putine zile cu vant puternic decat in anii '70. Pe de alta parte, valurile de canicula s-au inmultit.

Cercetatorii americani si indieni au luat in calcul 620 de zone urbane din toata lumea, unde traiesc cel putin 250.000 de oameni, iar apoi au ales 217 care aveau in apropierea lor statii meteo vechi de cel putin 40 de ani.

Avertisment terifiant: Sfarsitul lumii se apropie, liderii mondiali nu fac nimic

"Numarul zilelor foarte calduroase a crescut semnificativ in cele mai multe locuri. Totusi, exista si cateva zone urbane din Asia de Est unde s-a intamplat exact contrariul, insa e vorba de doar 2% din total", au explicat oamenii de stiinta.

Pe de alta parte, rafalele de vant s-au imputinat in ultimii 40 de ani. Declinul este de 60% in orasele luate in calcul. Mai mult, in 17% dintre locuri cantitatea de precipitatii a crescut.

De asemenea, numarul zilelor in care este foarte frig s-au redus considerabil.

"Zonele urbane reprezinta doar o mica parte a planetei, insa ele reprezinta centrul bogatiei, asa ca o avarie a infrastructurii ar putea conduce la pierderi economice uriase", afirma autorii studiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#orase zile calduroase, #orase incalzire globala , #incalzire globala