Imaginea care arata cat a scazut poluarea atmosferica in nordul Italiei carantinate

Marti, 17 Martie 2020, ora 16:32
13787 citiri
Imaginea care arata cat a scazut poluarea atmosferica in nordul Italiei carantinate
Foto: captura Twitter

Concentratiile de dioxid de azot (NO2), gaz poluant provenit din activitatile umane, au scazut in regiunile din nordul Italiei, plasate in regim de izolare din cauza pandemiei de coronavirus, au anuntat marti administratorii programului spatial european Copernicus.

Potrivit observatiilor din satelit, nivelul de NO2 arata "o tendinta de reducere graduala cu aproximativ 10% pe saptamana pe parcursul ultimelor patru-cinci saptamani", precizeaza specialistii serviciului Copernicus intr-un comunicat, citati de AFP.

Pe 22 februarie, 11 orase din regiunile Lombardia si Veneto au fost plasate in carantina, o masura care a fost extinsa progresiv pe 9 martie pana la nivelul intregii tari.

La Milano, potrivit datelor prezentate de serviciul Copernicus, concentratiile medii de NO2 au scazut de la 65 mg/m3 in ianuarie la 35 mg/m3 in primele 15 zile din martie.

In China, imaginile din satelit furnizate de NASA au aratat o scadere semnificativa a poluarii atmosferice, "partial asociata" cu incetinirea economiei chineze, provocata de pandemia declansata de noul tip de coronavirus, potrivit agentiei spatiale americane.

Dioxidul de azot este eliberat in aer in principal de vehicule si de centrale termice si poate cauza mai multe afectiuni respiratorii, mai ales astm.

Potrivit Agentiei Europene de Mediu in privinta calitatii aerului, dioxidul de azot (NO2) cauzeaza aproximativ 68.000 de decese premature pe an in Uniunea Europeana.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#poluare Italia scazut, #coronavirus scazut poluarea Italia , #poluare
Comentarii
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
Perfect. Nu mai moare lumea deoarece creste nivelul