Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Mediu > incalzire globala
A   A   A

E din ce in ce mai cald: In Alaska s-a ajuns la un record absolut de temperatura 32,2 grade

E din ce in ce mai cald: In Alaska s-a ajuns la un record absolut de temperatura 32,2 grade
Foto: Twitter / NWS Anchorage
Meteorologii americani au anuntat ca in Anchorage (Alaska) a fost inregistrat joi recordul de temperatura: 90 de grade Fahrenheit (32,2 grade Celsius) . Maxima precedenta - 29,4 de grade Celsius fusese consemnata in urma cu 50 de ani (1969).

Noul record al statului Alaska a fost inregistrat la statia de pe Aeroportul International din Anchorage, unde se fac masuratori exacte inca din anul 1952, fiind luata ca reper de meteorologi, relateaza Anchorage Daily News.

Recordul a fost doborat cu o prima temperatura de 89 de grade Fahrenheit (aproape 31,7 grade Celsius), dar dupa doua ore s-a ajuns chiar si la 90. Alte doua statii meteo din Anchorage, Campbell Creek Science Center si Merrill Field, au inregistrat recorduri similare - 91 si respectiv 90 de grade Fahrenheit.
Temperatura medie normala pentru o zi de 4 iulie in Anchorage este de 65 de grade Fahrenheit (18,3 grade Celsius).

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

The Anchorage International Airport has just reached 89 degrees. The all time record high temperature for #Anchorage has officially been broken. The previous record of 85 degrees was set on June 14, 1969 (period of record 1952-2019) . #AKwx #RecordHeat- NWS Anchorage (@NWSAnchorage) July 5, 2019

UPDATE! At 5pm this afternoon, #Anchorage International Airport offically hit 90 degrees for the first time on record. #AKwx #RecordHeat- NWS Anchorage (@NWSAnchorage) July 5, 2019
Conform CNN, intreaga luna iunie a batut toate recordurile in statul Alaska, fiind cea mai calda din toate timpurile. Mai exact, temperatura medie a fost de 15,8 grade Celsius, fata de 12,8 in mod normal.

Mai mult, luna iunie a fost a 16-a luna consecutiva in care media climatologica a fost depasita si tot in luna iunie s-a inregistrat si un record de uscaciune - doar 6% din cantitatea de precipitatii care se inregistreaza in mod normal.

De altfel, autoritatile au luat masuri, printre care si interzicerea focurilor de artificii in anumite zone ale statului, in care exista riscul declansarii de incendii forestiere.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 05 Iulie 2019, ora 11:35
 Autor:Camelia Badea

 Articol citit de 3507 ori

Citeste si: