Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Mediu > incalzire globala
A   A   A

Daca s-ar planta copaci pe o suprafata cat SUA, efectele ar fi incredibile

Daca s-ar planta copaci pe o suprafata cat SUA, efectele ar fi incredibile
Foto: Arhiva Pixabay
Ai vrea sa-ti aduci contributia la salvarea planetei in contextul incalzirii globale? Ia repede niste seminte, ceva unelte si apuca-te de plantat copaci de parca nu ar exista ziua de maine.

Cati ar trebui sa plantezi? Cel putin 1 trilion si asta repede! Cel putin asa arata un studiu recent realizat de Thomas Crowther, de la Swiss Federal Institute of Technology, Zurich (ETH Zurich), si echipa sa.

Ar putea parea multi, dar e doar o impresie. In cadrul cercetarii, in care au fost excluse orasele si zonele dedicate agriculturii, a reiesit ca planeta are circa 9 milioane de kilometri patrati pe care ii putem folosi pentru a planta arbori, arata LiveScience.

Daca ar fi plantati atatia, atunci dioxidul de carbon din atmosfera ar fi redus cu circa 25%, ajungandu-se la un nivel nemaintalnit in ultimii 100 de ani, se arata intr-un raport publicat de jurnalul Science.
Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Rusia are cel mai mult spatiu de oferit - 1,5 milioane de kilometri patrati - urmata de SUA, cu 1 milion de kilometri patrati. Urmeaza Canada, cu 784.000 de kilometri patrati, Australia, cu 578.900 kilometri patrati, Brazilia, cu 497.000 de kilometri patrati, si China, cu 402.000 kilometri patrati.

In total, ar rezulta o suprafata plantata cat SUA.

De fapt, doar 10 milioane de kilometri patrati pe care s-ar planta copaci ar face ca temperatura sa scada cu 1,5 grade Celsius pana in 2050, arata un alt raport recent.
Vezi si Tara in care elevii si studentii trebuie sa planteze cate 10 copaci pentru a deveni absolventi

A.P.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 07 Iulie 2019, ora 17:51

 Articol citit de 18212 ori

Citeste si: