Colectarea selectiva, etapa esentiala a reciclarii deseurilor

Advertorial
Vineri, 14 Iunie 2019, ora 09:00
24982 citiri
Colectarea selectiva, etapa esentiala a reciclarii deseurilor

Cetatenii Sectorului 3 au la dispozitie un sistem variat de puncte de colectare a deseurilor reciclabile pentru ca prima etapa, a colectarii selective, este poate cea mai importanta. O minima separatie a deseurilor in doua categorii, respectiv deseuri menajare si deseuri reciclabile usureaza din start activitatea de reciclare.

Exemplu: Daca deseurile de hartie sunt amestecate cu cele menajere exista riscul ca acestea sa nu mai poata fi reciclate.

Ce se intampla cu deseurile

Deseurile reciclabile colectate din tot Sectorul 3 se trimit la o statie de sortare care imparte gunoiul in mai multe fractii respectiv plastic, sticla, carton, metal. Apoi chiar si aceste fractii trec printr-un proces de sortare speciala si igienizare.

Exemplu: Recipientii de plastic sunt sortati pe culori, dopul este separat de restul pet-ului si intreg materialul este spalat inainte sa fie trimis catre reciclator.

De ce sa colectam selectiv

Probabil ca ati observat cat de repede se umple cosul de gunoi de acasa cand puneti si pet-urile in acelasi loc cu restul deseurilor menajere. Asadar, o minima separatie a acestor recipiente de plastic face ca drumurile pana la ghena de gunoi sa fie mult mai putine in decursul unei saptamani. Iata cum colectarea selectiva ne ajuta sa economisim propria energie si sa o directionam eficient catre o alta activitate. Acelasi lucru se petrece si cand deseurile reciclabile ajung sa fie transformate in ambalaje bune de folosit: se economiseste materia prima si se diminueaza cantitatea de deseuri poluante.

Fii cu Noi. Nu fi Gunoi

Primaria Sectorului 3 a lansat deja o campanie de responsabilizare sociala prin care indeamna cetatenii sa pastreze curatenia stradala, aruncand gunoiul la cos. "Fii cu Noi. Nu fi Gunoi" este un indemn la a fi civilizat si a respecta un standard al comunitatii din care faci parte. O alta componenta a acestei campanii este si incurajarea colectarii selective, o etapa absolut necesara in transformarea Sectorului 3 intr-un exemplu pentru celelalte comunitati in ceea ce priveste managementul eficient al deseurilor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#colectare deseuri sector3, #colectare deseuri Bucuresti , #stiri mediu