Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Mediu > energia nucleara
A   A   A

Centrala de la Cernavoda revine la normal dupa o luna, cu doua reactoare functionale

Centrala de la Cernavoda revine la normal dupa o luna, cu doua reactoare functionale
Foto: Nuclearelectrica
Compania care administreaza centrala de la Cernavoda, Nuclearelectrica, a anuntat ca lucrarile planificate pentru Unitatea 2 au fost finalizate, iar reactorul a fost reconectat la Sistemul Energetic National.

"SN Nuclearelectrica SA anunta ca lucrarile aferente opririi planificate a Unitatii 2 CNE Cernavoda au fost finalizate in data de 7 iunie 2019, sincronizarea la Sistemul Energetic National realizandu-se in aceeasi zi, la ora 22:00", se arata intr-un comunicat de presa.

Unitatea 2 a intrat in programul de oprire planificata la inceputul lunii mai, in vederea efectuarii lucrarilor de mentenanta planificate, realizate o data la doi ani pentru fiecare unitate.

In perioada opririi planificate s-au efectuat circa 9.000 de activitati aferente mai multor programe, printre care cel de mentenanta preventiva si corectiva, de inspectii si de testare.
Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate in conditii de siguranta pentru personalul centralei, public si mediul inconjurator, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavoda", se arata in comunicat.

Citeste si:
Centrala de la Cernavoda isi va injumatati in curand productia. Situatia se putea evita, dar acum e prea tarziuCat de riscant e pentru Romania sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda cu chinezii?
Facebook ShareTweet
 Sambata, 08 Iunie 2019, ora 08:47

 Articol citit de 1652 ori

Citeste si: