Casa Verde 2016: Mii de romani stau la coada pentru a depune dosarele ca sa ia bani de la stat

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 11:37
13400 citiri
Casa Verde 2016: Mii de romani stau la coada pentru a depune dosarele ca sa ia bani de la stat
Foto: Casa Solaris

Mii de oameni stau la coada in fata sediilor agentiilor pentru protectia mediului din mai multe orase pentru a-si depune dosarele in baza carora pot primi bani de la stat in cadrul programului "Casa Verde", care incepe luni.

In Arges, aproximativ 430 de persoane si-au exprimat intentia de a accesa aceste fonduri, astfel ca s-a intocmit inca de duminica o lista in baza careia sa intre pentru depunerea documentelor necesare.

Judetul are alocata, pentru programul "Casa Verde", suma de 1.826.186 de lei, iar potrivit estimarilor aproximativ 300 de persoane ar putea beneficia de acest program.

Pe de alta parte, luni dimineata, la debutul programului, in Arad, peste 300 de oameni stateau la coada, iar cei mai multi au venit din cursul noptii. Spiritele s-au incins, asa ca jandarmii si politistii locali au fost nevoiti sa intervina pentru a aplana conflictele.

"Nu a fost niciodata asa ceva aici. Am distribuit numere de ordine, dar oamenii nu vor sa plece acasa. Le-am spus ca oricum nu putem procesa mai mult de 50 sau 60 de dosare intr-o zi, ca nu are rost sa stea in strada, dar ei se tem ca isi pierd randul", a declarat directorul APM Arad, Dana Danoiu.

Pentru acest judet a fost alocata suma de 1.284.000 de lei in cadrul programului, care ajunge pentru cel mult 200 de dosare.

Pe de alta parte, 60 de persoane asteapta in fata agentiei pentru protectia mediului din judetul Cluj, care s-au organizat pe liste inca de vineri.

"Oamenii sunt civilizati si nu sunt recalcitranti. Le-am explicat tuturor care este situatia si de ce se sta atat. Avem pe cineva care verifica dosarul asa incat merge mai repede. Este si jandarmeria si ne-am organizat si noi cu un consilier care ii triaza pe oameni", a explicat Grigore Craciun, directorul APM Cluj.

Astfel, acest judet are alocata suma de 2,86 milioane de lei, care ar fi suficienta pentru finantarea a aproximativ 300 de dosare, daca media solicitarilor este de 6.000 de lei.

In Craiova, pe lista de asteptare s-au inscris 214 persoane, in timp ce in Buzau doua sute de persoane si-au petrecut noaptea in fata sediului Agentiei de Mediu, iar la Galati sunt deja 200 de doritori.

Mai mult, in Prahova o suta de persoane la coada pentru programul Casa Verde cu trei ore inainte sa se deschida institutia. Aceeasi situatie este si in Alexandria, judetul Teleorman, unde oamenii s-au pus la coada inca de vineri. Aproximativ doua sute de persoane s-au inscris pe liste si au venit sa stea in fata APM pentru a se asigura ca luni dimineata isi depun dosarele pentru programul "Casa Verde".

De asemenea, oamenii au mers la sediul APM Dambovita incepand cu ora 4.00 si au intocmit liste in baza carora intra sa depuna documentele.

Judetul Dambovita are alocata suma de peste 1.500.000 de lei pentru desfasurarea acestui program.

Peste 60 de persoane asteapta din cursul noptii in fata sediului APM Constanta pentru depunerea dosarele in cadrul programului Casa Verde

Cozi de sute de persoane s-au format in fata agentiilor de mediu si in Slatina, Drobeta-Turnu Severin sau Buzau.

Afla riscurile programului "Casa Verde"

Ce trebuie sa faci si cati bani poti sa iei

Dosarele pentru "Casa Verde" se depun, incepand de luni, la sediile teritoriale ale Agentiilor pentru Protectia Mediului. Dupa ce sunt acceptate, contractul de finantare se semneaza, se incep lucrarile si apoi se depune cererea de decontare. Bugetul total alocat programului este de 60 de milioane de lei.

Iata ce echipamente poti cumpara prin acest program:

  • -3.000 lei pentru panouri solare nepresurizate
  • -6.000 lei pentru panouri solare presurizate
  • -8.000 lei pentru pompe de caldura

Pe langa "Casa Verde", statul mai finanteaza si alte doua programe, "Casa Verde Plus" si "Natura", ce incurajeaza folosirea instalatiilor eco pentru spitale, scoli si institutii, publice, respectiv conservarea biodiversitatii si administrarea ariilor naturale protejate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#Casa Verde 2016, #Casa Verde coada, #dosare Casa Verde 2016, #Casa Verde dosar , #verde