Virgil Iantu pleaca de la Kanal D

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 22:37
3134 citiri
Virgil Iantu pleaca de la Kanal D
Foto: TV Mania

Virgil Iantu a anuntat, marti, ca a decis sa nu mai continue colaborarea cu Kanal D, unde a prezentat show-ul "Vrei sa fii milionar?", in timp ce reprezentantii televiziunii au spus ca perioada de valabilitate a contractului pe care prezentatorul il avea cu televiziunea a expirat pe 31 decembrie.

"Dupa cum ati observat, in anul care a trecut, organizatorii au facut multe modificari cu care nici voi, dar nici eu nu am fost de acord, incepand de la numarul de episoade si pana la continutul si durata acestora. Numarul de episoade a scazut de la trei pe saptamana, la doar unul, ora difuzarii a fost schimbata, ca mai apoi si durata unui episod sa fie injumatatita. A fost o politica pe care nu am inteles-o si care a privat si publicul, castigat de Kanal D datorita acestei emisiuni, de motivul pentru care se indreptase spre acest post", a scris Virgil Iantu, marti, pe contul sau de Facebook.

El a precizat ca pe pagina de Facebook a emisiunii "Vrei sa fii milionar?" au aparut de-a lungul timpului si continua sa apara "postari deloc potrivite cu scopul pe care il avea aceasta pagina". "(...) iar oamenii ma asociaza direct pe mine cu postarile sau premiile respective, nu pe cei care le fac de fapt", a spus Virgil Iantu.

Potrivit acestuia, "Vrei sa fii milionar?" a avut "un aport enorm la castigarea de catre Kanal D a locului 3 in audienta, dupa cum au declarat reprezentantii postului la momentul respectiv". "Dar odata ce lucrurile au ajuns acolo, respectul si interesul postului pentru publicul castigat s-au schimbat. In urma acestor probleme si a nerespectarii termenilor contractuali, am decis sa nu prelungesc colaborarea propusa la inceputul ultimului sezon de catre postul Kanal D", a mai spus Virgil Iantu.

De cealalta parte, reprezentantii televiziunii Kanal D au declarat marti, ca perioada de valabilitate a contractului pe care Virgil Iantu il avea cu Kanal D a expirat pe 31 decembrie 2012.

"Contractul de colaborare dintre Dogan Media International - Kanal D si domnul Virgil Iantu a incetat la 31 decembrie 2012, prin expirarea perioadei de valabilitate. Deoarece nu a dorit continuarea colaborarii, Kanal D nici nu si-a manifestat intentia de prelungire a acestui contract. Managementul Kanal D nu a luat inca decizia daca va prelungi licenta pentru emisiunea 'Vrei sa fii milionar?' in acest an", a declarat Maria Popescu, PR & Communication Manager Kanal D.

Kanal D a anuntat, pe 23 iunie 2011, intr-o conferinta de presa, ca emisiunea "Vrei sa fii milionar" va fi introdusa in grila Kanal D si va fi prezentata de Virgil Iantu, cel care a mai prezentat acest format si la televiziunea Prima TV. Emisiunea "Vrei sa fii milionar?", cu Virgil Iantu, a inceput sa fie difuzata la Kanal D in 24 august 2011.

Intrebat in conferinta de presa din 23 iunie 2011 daca nu se teme ca noua emisiune "Vrei sa fii milionar" sa nu aiba succesul pe care acest format l-a avut in trecut la Prima TV, Iantu a spus atunci ca show-ul a rulat timp de cinci ani si nu a fost intrerupt pentru ca nu avea audienta, ci pentru ca au existat anumite probleme cu licenta.

Formatul "Vrei sa fii miliardar" a fost lansat pentru prima oara in Romania de Prima TV, in 2000, si a rulat pe micul ecran timp de cinci ani. Compania care detine licenta pentru acest format este Sony Pictures.

Televiziunea Kanal D este detinuta de trustul Dogan Media International, subsidiara a grupului Dogan Yayin Holding (DYH), care este lider pe piata de media din Turcia. Dogan a intrat pe piata de televiziune din Romania in ianuarie 2007, cand televiziunea Kanal D a primit licenta audiovizuala de la Consiliul National al Audiovizualului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Virgil Iantu Kanal D, #Virgil Iantu miliardar , #televiziune