Ionel Danca (PNL) a fost amenintat cu bodyguarzii si dat afara din platoul Antena3. Orban asteapta scuze publice de la Gadea (Video)

Vineri, 29 Martie 2019, ora 12:01
33286 citiri
Ionel Danca (PNL) a fost amenintat cu bodyguarzii si dat afara din platoul Antena3. Orban asteapta scuze publice de la Gadea (Video)
Foto: Facebook/PNL Valcea

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a fost dat afara, joi seara, din platoul emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena3, dupa ce a avut o discutie in contradictoriu cu realizatorul Mihai Gadea si cu senatorul PSD Serban Nicolae.

In timpul emisiunii, Ionel Danca si Serban Nicolae s-au contrat referitor la sefa ICCJ, Cristina Tarcea, si Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei in Cabinetul Adrian Nastase.

La un moment dat, dupa un comentariu al lui Danca, Gadea i-a spus ca se face de ras, iar in consecinta liberalul i-a replicat ca aceasta este o manipulare tipica pentru Antena3.

Atunci, Gadea a solicitat colegilor sai sa ii taie microfonul lui Danca si i-a cerut liberalului sa plece.

Iata discutia dintre cei trei:

Mihai Gadea: Pentru ca domnul Danca este foarte activ in aceasta seara si e un lucru minunat. Dumneavoastra cum o evaluati ca ministru pe Rodica Stanoiu?

Ionel Danca: Despre doamna Rodica Stanoiu stiu ca a participat la acele sedinte din Kiseleff unde se decidea unde sa i se deschida dosar penal.

Serban Nicolae: E o minciuna.

Mihai Gadea: Domnilor!

Serban Nicolae: E un mincinos.

Mihai Gadea, catre Serban Nicolae: Dar lasati-l un pic, sa minta pana la capat. Stati un pic, domnule Serban Nicolae.

Mihai Gadea, catre Danca: Deci spuneti ca ce a facut?

Ionel Danca: Ca participa la acele sedinte.

Mihai Gadea: Deci, in opinia dumneavoastra, ceva nasol, nu? Doamna Tarcea stiti ce facea pe vremea doamnei Stanoiu?

Ionel Danca: Decideau la sediul de partid. Nu stiu ce facea doamna Tarcea.

Mihai Gadea: Va zic eu. Mai documentati-va. Incercati. Daca tot ati fost jurnalist si va faceti de ras din nou. Era secretar de stat, era numarul doi in Ministerul Justitiei. Multumesc!

Ionel Danca: Nu doamna Tarcea participa la sedintele din sediul Kiseleff. Asta este iarasi o manipulare tipica pentru Antena3. Sa spuneti ca doamna Tarcea a participat la sedintele din Kiseleff...

Serban Nicolae: Nu mai repetati minciuna asta. Va faceti de ras. S-a clasat dosarul ala.

Mihai Gadea: Stati putin. Ce este asta?

Ionel Danca: Manipulare tipica pentru Antena3. Sa spuneti ca doamna Tarcea care era secretar de stat a participat la sedinta din Kiseleff.

Mihai Gadea: Am spus eu ca a participat?

Ionel Danca: Pai nu, dar ati spus-o in contextul in care...

Mihai Gadea: Opriti-i microfonul domnului Danca. Daca vreti, ramaneti pana la final. Daca nu, puteti pleca. Hai, la revedere! Taiati-i microfonul.

Ionel Danca: Asa ceva? Asa ceva, domnule Gadea? Sa va fie rusine! Faceti de ras...

Mihai Gadea: Hai, la revedere!

Ionel Danca: Distrugeti o tara, domnule Gadea. Cu toata manipularea dumneavoastra distrugeti o tara.

Mihai Gadea: Afara! Vreti sa va dau afara cu bodyguarzii? Afara! Afara! Afara!

Ionel Danca: Aveti responsabilitatea a ceea ce faceti. Aparati infractorii in aceasta tara.

Mihai Gadea: Taiati-i microfonul!

Ionel Danca: Cu toata manipularea dvs.. aparati infractorii!

Mihai Gadea: Iesiti afara, n-auziti? Afara.

Ionel Danca: Pot sa plec.

Mihai Gadea: Afara.

Dupa discutia de joi seara, presedintele PNL, Ludovic Orban, i-a transmis lui Mihai Gadea sa ceara scuze public si ca pana nu o va face el va cere liberalilor sa boicoteze Antena3.

"Privitor la atitudinea grobiana, total lipsita de cei 7 ani de acasa, a realizatorului emisiunii de la Antena3, Mihai Gadea, nu vom sta cu mainile in san si nu vom accepta aceasta jignire fata de un reprezentant al PNL si, de fapt, fata de toti membrii si simpatizantii PNL.

In cadrul reuniunii Biroului Executiv, voi propune ca Partidul National Liberal sa boicoteze emisiunea lui Gadea pana cand Gadea isi va cere scuze public pentru atitudinea complet lipsita de politete, de fairplay, de bun-simt, ca sa nu spun atitudinea de dictator scos din minti de faptul ca un reprezentant al PNL a spus un adevar sau doua adevaruri sau 10 adevaruri care l-au deranjat. (...)

Hai sa fim cinstiti, deci acolo in emisiunile lui Gadea am trimis reprezentanti numai din respect fata de cetatenii romani nu din respect fata de ceea ce se intampla acolo. Acolo sunt 6 oameni care toti ataca reprezentantul PNL, care nu il lasa sa vorbeasca, care il pun in situatii dintre cele mai neplacute si care se comporta ca un pluton de executie si nu ca un for de dezbatere", a spus Orban.

Liderul PNL va sesiza si CNA in legatura cu ceea ce s-a intamplat aseara la Antena3. Insa pana atunci Dorina Rusu, unul dintre membrii Consiliului National al Audiovizualului, a transmis vineri dimineata ca s-a autosesizat cu privire la emisiunea Sinteza Zilei.

"M-am autosesizat inca de aseara in legatura cu emisiunea Sinteza zilei de la Antena3, din care moderatorul Mihai Gadea l-a dat afara pe purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, pentru ca acesta avea o parere diferita de a sa in legatura cu unul dintre subiectele discutate in emisiune.

Subiectele discutiilor erau legate de justitie, de declaratii ale Cristinei Tarcea, presedinte ICCJ, si de plasarea sub control judiciar a Laurei Codruta Kovesi.

Potrivit art 67 din Decizia 220 privind Codul de reglementare a continutului audiovizual, moderatorii nu trebuie sa profite de aparitia lor constanta in programe intr-un mod care sa contravina exigentelor de asigurare a impartialitatii.

Un incident de acest tip a mai avut loc si in februarie 2018, cand acelasi moderator i-a spus aceluiasi invitat: 'pupati-o in cur pe Kovesi'. In urma acelui incident, postul Antena3 a fost sanctionat.

Ca membru CNA, consider ca este foarte grav ca un moderator (in acelasi timp director de televiziune) isi permite sa aiba o asemenea atitudine fata de un invitat care are o parere diferita de a sa si de a postului de televiziune pe care il conduce. O asemenea atitudine, din partea unui post cu mare audienta cum este Antena 3, contribuie la perpetuarea unui climat de ura si dezbinare in societatea romaneasca", a precizat Rusu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Danca dat afara emisiune Gadea, #Danca dat afara Gadea, #Orban Gadea scuze emisiune , #Antena 3
Comentarii