Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Media > stiri false
A   A   A

Comisia Europeana a format un grup de experti pentru combaterea stirilor false si a dezinformarii, din care face parte si o romanca

Comisia Europeana a format un grup de experti pentru combaterea stirilor false si a dezinformarii, din care face parte si o romanca
Foto: Facebook / Alina Bargaoanu
Comisia Europeana a ales 39 de experti din UE pentru constituirea unui grup care sa combata fenomenul stirilor false si dezinformarii online. Unul dintre cei selectati este un profesor universitar din Romania.

Este vorba despre prof. dr. Alina Bargaoanu (foto), decanul Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) Bucuresti, dupa cum se arata in lista oficiala a membrilor acestui grup.

Expertii vor stabili o strategie la nivelul UE pentru combaterea stirilor false, "fake news", se arata in comunicatul Comisiei Europene.

Grupul condus de Madeleine de Cock Buning, profesor la Universitatea Utrecht si specialist in proprietate intelectuala, drepturi de autor si legislatie media, este format din reprezentanti ai societatii civile, mass-media sau persoane din mediul academic. Acestia au fost selectati in urma unui apel lansat in noiembrie, la finalul caruia au fost primite peste 300 de aplicatii.
Prima intalnire este programata sa aiba loc pe 15 ianuarie, iar rezultatele vor fi prezentate in primavara acestui an, cel mai tarziu in aprilie, informeaza CE.

Expertii selectati vor oferi recomandari Comisiei cu privire la fenomenul raspandirii stirilor false, definirea rolurilor si responsabilitatilor celor implicati, dimensiunile internationale si riscurile corespunzatoare.

Citeste mai multe despre:

Ambasadorul Klemm: Kremlinul vrea sa distruga cu fake news increderea romanilor in UE, NATO si SUACNN e acuzat de "fake news" dupa ce un filmulet a ajuns viral. Produce sau prezinta stiri? (Video)Maior spune ca dezvaluirile lui Andronic sunt fake news: Nu poti scoate istoria din albia sa! (Video)Melescanu acuza "fake news": Nu se pune problema aderarii la Grupul Visegrad
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Sambata, 13 Ianuarie 2018, ora 22:14
 Autor:Camelia Badea

 Articol citit de 3567 ori

Citeste si: