Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Cine este Marius Nica, propus la Ministerul Fondurilor Europene: Apropiat al Rovanei Plumb, a mai detinut aceasta functie

Cine este Marius Nica, propus la Ministerul Fondurilor Europene: Apropiat al Rovanei Plumb, a mai detinut aceasta functie
Foto: Hepta.ro
Marius Nica, propus si votat, vineri, in sedinta Consiliului National al PSD pentru a prelua conducerea Ministerului Fondurilor Europene, in locul Rovanei Plumb, a mai detinut acest portofoliu in perioada martie-noiembrie 2015, pana la demisia lui Ponta din functia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb.

Marius Nica s-a nascut in 27 noiembrie 1980 in localitatea brasoveana Sanpetru.

El a absolvit Academia de Informatii, a lucrat in MApN si a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, in calitate de secretar general, la Ministerul Mediului si la Ministerul Muncii. El a fost si presedinte al CA al Loteriei.

Iata si care sunt celelalte propuneri pentru inlocuirea ministrilor demisionari
Nica a absolvit, in 2003, Academia Nationala de Informatii din Bucuresti, sectia Facultatea de Informatii. Ulterior, Nica a obtinut o diploma de master la SNSPA Bucuresti, Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana (2003-2005) si a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor in Limba Germana (2007-2009). Dupa terminarea facultatii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiter la Ministerul Apararii Nationale.

In perioada februarie 2008 - mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb.

Timp de un an (mai 2011 - mai 2012), a fost administrator al societatii SC Holding Group Trading International S.R.L. Intre mai 2012 si ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului si Padurilor si apoi secretar general la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.
Odata cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, in martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister.

In perioada martie-noiembrie 2015, pana la demisia lui Ponta din functia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb. El a fost ministru al Fondurilor Europene in perioada martie-noiembrie 2015, pana la demisia lui Ponta din functia de prim-ministru, iar in ianuarie 2016 Nica a fost numit secretar general in acelasi minister.

Citeste si:
Cine este Paul Stanescu, propus ministru al Dezvoltarii: Unul dintre cei mai influenti lideri din teritoriu ai PSDCine este Felix Stroe, propunerea de ministru al Transporturilor: Fost comandant de nave de razboi, are si cetatenia moldoveneasca
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 15:29

 Articol citit de 2628 ori

Citeste si: