Din fruntea PSD se cere demisia senatorului transportat la Bucuresti cu elicopterul SMURD, pentru o durere de burta si de cap

Sambata, 25 Mai 2019, ora 17:51
8486 citiri
Din fruntea PSD se cere demisia senatorului transportat la Bucuresti cu elicopterul SMURD, pentru o durere de burta si de cap
Foto: Facebook/ Virginel Iordache

Vicepresedintele PSD Marian Oprisan cere demisia sau excluderea din PSD a senatorului Virginel Iordache, transportat la Bucuresti de la Suceava cu elicopterul SMURD, pentru o durere de burta si de cap. Senatorul sustine, la randul lui, ca nu a dat niciun telefon si nu a vorbit cu nimeni despre transport, decizia apartinand medicului.

Marian Oprisan a declarat, sambata, ca cere categoric demisia senatorului Virginel Iordache.

"Nu se poate asa ceva! Este inadmisibil sa ai asemenea comportament in tara asta. Daca are onoare, o face, isi da demisia, daca nu o sa ramana cu onoarea nereparata, ar trebui dat afara din partid. Eu voi cere sa fie exclus din PSD", a spus liderul PSD.

Ulterior, Biroul de Presa al PSD Vrancea a trimis un comunicat de presa, in care arata ca Marian Oprisan este "profund dezamagit" de recentul scandal in care a fost implicat Virginel Iordache.

"Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, ar fi cerut abuziv sa fie transportat cu elicopterul SMURD la Bucuresti pentru a fi tratat de o afectiune minora, o enteroviroza. Marian Oprisan i-a cerut acestuia demisia de onoare urgenta din cadrul PSD, dar si din functia de senator, reprosandu-i erori grave de conduita si deservicii de imagine aduse echipei social-democrate", se arata in comunicat.

"Aceste gesturi sunt incompatibile cu social-democratia, precum si cu dedicarea echipei Partidului Social-Democrat de a cladi o relatie sincera si cinstita cu electoratul si cu intreaga tara. Domnul Virginel Iordache a dovedit lipsa oricaror valori comune cu viziunea si programul politic al PSD, dar si o iresponsabilitate periculoasa pentru functia de Senator al acestei tari", sustine Oprisan, adaugand: "Ii solicit un minim gest de onoare: demisia imediata din functia de senator si din cadrul Partidului Social Democrat. In prag de alegeri, este singura optiune. Nu putem lasa asemenea abuzuri si inconstiente sa pateze o campanie electorala demna, eforturile unei echipe de zeci de mii de oameni si asteptarile a milioane de romani din tara si din Europa!".

In cazul in care refuza sa demisioneze, Marian Oprisan sustine ca va cere excluderea senatorului din partid.

Ce spune Virginel Iordache

La randul sau, senatorul Virginel Iordache scrie pe Facebook ca a fost acuzat "de tot felul de netrebnicii" pe care le-ar fi savarsit in aceasta perioada. Senatorul precizeaza ca starea sa de sanatate s-a degradat brusc in noaptea de 12 mai, insa in 13 mai a ramas acasa. In 13 mai, febra i-a ajuns la 39,6, iar durerile de cap si de articulatii au devenit aproape insuportabile, astfel ca a doua zi s-a prezentat la Urgente la Spitalul "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava.

Acesta spune ca a doua a avut o discutie cu medicul care il ingrijea si care i-a spus ca este o boala infectioasa, ca observa ca starea sa s-a inrautatit. Tot senatorul spune ca medicul i-a sugerat sa faca punctii lombare pentru "a elucida enigma meningitei", insa le-a refuzat.

Acesta adauga ca a facut o "sinteza a filmului mult discutatului caz Iordache", marturie stand analizele medicale, fisele de observatii, diagnostic etc.

"Acum, in final, nu pot sa nu ma intreb cat de josnic trebuie sa fii sa minti, sa folosesti starea de sanatate a unui om ca arma politica, de ce trebuie sa ne comportam im felul acesta?", se intreaba senatorul.

Managerul Spitalului de Urgenta "Sf. Ioan cel Nou" Suceava, Vasile Rambu, a declarat, vineri, ca senatorul Virginel Iordache, internat saptamana trecuta in spital cu enteroviroza, i-a amenintat si presat pe medici sa solicite elicopter SMURD pentru a fi transfertat la Bucuresti si ca acesta nu a avut un comportament adecvat pozitiei sociale pe care o are.

Presa locala a scris ca senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat la Bucuresti, saptamana trecuta, de la Suceava, acuzand dureri de cap, ameteala si diaree. Senatorul a fost consultat si i s-a spus ca nu este nimic grav, dar parlamentarul a insistat sa fie transferat cu elicopterul in Capitala.

In replica, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca pacientul nu ar fi fost transferat daca nu ar fi existat probleme si ca sunt criterii ale DSU privind astfel de demersuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Marian Oprisan demisie Virginel Iordache, #Virginel Iordache diaree elicopter SMURD, #Virginel Iordache SMURD Suceava , #PSD