Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > fenomen
A   A   A

Un lac a aparut din senin in cel mai arid loc din America de Nord (Foto)

Un lac a aparut din senin in cel mai arid loc din America de Nord (Foto)
Foto: Instagram/elliotmcgucken
Valea Mortii, cel mai fierbinte si mai arid petic de pamant din America de Nord, nu e tocmai un loc recunoscut pentru precipitatii sau lacuri care sa apara din senin. Dar exact asta s-a intamplat recent.

Dupa o furtuna masiva care a cuprins California, inclusiv desertul, insotita de precipitatii din abundenta, un lac s-a format aproape peste noapte, arata Science Alert.

Nici nu e un loc care sa atraga foarte multi vizitatori, asa ca instantaneele realizate de fotograful Elliott McGucken au devenit in scurta vreme viral.

View this post on Instagram
Death Valley! See more golden ratio harmonies @goldennumberratio!! #landscape #visitcalifornia #special_shots #deathvalleydesert #nationalparks #deathvalleyreflection #departmentoftheinterior #nationalpark #deathvalleynationalpark #longexposure #waycoolshots #igpodium #deathvalleynationalpark #deathvalleynp #deathvalleynps #sonyalpha #sonya7r #deathvalley #natgeophotos #sky_sultans #deathvalleydunes #mastershots #chasingemotions #artofvisuals #landscapephotography #sunset #nationalparks #earthpix #dreamworldimages #saltcreekdeathvalley A post shared by Elliot McGucken 45EPIC (@elliotmcgucken) on Mar 11, 2019 at 7:07am PDT
"A fost aproape ireal sa vad atat de multa apa intr-unul dintre cele mai aride locuri de pe Terra", a declarat el.

View this post on Instagram
Death Valley! See more golden ratio harmonies @goldennumberratio!! #landscape #visitcalifornia #special_shots #deathvalleydesert #nationalparks #deathvalleyreflection #departmentoftheinterior #nationalpark #deathvalleynationalpark #longexposure #waycoolshots #igpodium #deathvalleynationalpark #deathvalleynp #deathvalleynps #sonyalpha #sonya7r #deathvalley #natgeophotos #sky_sultans #deathvalleydunes #mastershots #chasingemotions #artofvisuals #landscapephotography #sunset #nationalparks #earthpix #dreamworldimages #saltcreekdeathvalley A post shared by Elliot McGucken 45EPIC (@elliotmcgucken) on Mar 8, 2019 at 9:50pm PST
Lacul este unul temporar, dar chiar si asa masoara 16 kilometri lungime.

Intr-adevar, precipitatiile au cazut din abundenta, dar nu acesta este singurul motiv pentru care s-a format intinderea de apa. Pamantul din aceasta zona este atat de uscat incat absoarbe foarte greu apa, aceasta ramanand la suprafata.

In 1972, in Valea Mortii s-a inregistrat cea mai mare temperatura de suprafata de pe Terra: 93,9 grade Celsius. In mod normal, aici nu cad mai mult de 60 de mm de ploaie anual.

In ciuda numelui sau si a conditiilor vitrege, in Valea Mortii exista, in realitate, o diversitate mare de forme de viata.

Vezi si Animale si plante care rezista in Valea Mortii prin adaptari uimitoare (Galerie foto)
A.P.
Facebook ShareTweet
 Joi, 14 Martie 2019, ora 09:11

 Articol citit de 12783 ori

Citeste si: