Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > planete
A   A   A

Un asteroid care rivalizeaza cu cele mai inalte cladiri din lume va trece pe langa Terra

Un asteroid care rivalizeaza cu cele mai inalte cladiri din lume va trece pe langa Terra
Foto: Arhiva Pixabay
Un asteroid de dimensiuni relativ mari, care rivalizeaza cu cele mai inalte cladiri din lume, va trece prin apropierea Terrei in cursul acestei luni, conform unui anunt facut de NASA.

Asteroidul 2000 QW7 are un diametru estimat intre 290 si 650 de metri, fiind probabil mai mare decat celebra Empire State Building (381 metri) si putin mai mic decat cea mai inalta cladire din lume, turnul Burj Khalifa din Dubai (828 metri).

Conform Centrului pentru Studierea Obiectelor din apropierea Pamantului (Center for Near Earth Object Studies - CNEOS), acest asteroid va trece pe langa Pamant la 14 septembrie, transmite Live Science.

Astronomii asigura ca nu exista pericol de ciocnire cu Terra, pentru ca asteroidul va trece cu o viteza foarte mare - in jur de 23.100 km/h - si la o distanta de 0,03 unitati astronomice (1 unitate astronomica este egala cu distanta medie de la Soare la Pamant, adica 150 de milioane de kilometri) . In kilometri, distanta la care va trece acest asteroid este de 5,3 milioane de kilometri, adica de aproape 14 ori distanta dintre Pamant si Luna.
Cu toate acestea, asteroidul 2000 QW7 este inclus in categoria obiectelor din apropierea Pamantului (near-Earth objects), la fel ca orice alt obiect cosmic care trece la o distanta egala sau mai mica de 1,3 unitati astronomice.

La fel ca toate obiectele din Sistemul Solar, asteroidul 2000 QW7 se afla pe o orbita in jurul Soarelui. Aceasta orbita il aduce din cand in cand in apropierea relativa a Pamantului. Cel mai recent, 2000 QW7 s-a apropiat de planeta noastra pe 1 septembrie 2000. Dupa ce se va apropia din nou la 14 septembrie, asteroidul 2000 QW7 va reveni in proximitatea Terrei pe 19 octombrie 2038.

Un asteroid "ucigas de orase" a trecut vineri prin apropierea Pamantului: Ne-am apropiat cel mai mult de un "Armageddon"
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 16:34

 Articol citit de 2822 ori

Citeste si: