Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > inedit
A   A   A

Tibi Useriu conduce Ultramaratonul Arctic - Este singurul roman ramas in aceasta cursa extrema

Tibi Useriu conduce Ultramaratonul Arctic - Este singurul roman ramas in aceasta cursa extrema
Foto: Facebook/6633 Arctic Ultra
Tibi Useriu conduce Ultramaratnul Arctic, o cursa de anduranta ce are loc in conditii extreme. Este singurul roman ramas in competitie, dupa ce ceilalti trei conationali au fost nevoiti sa abandoneze.

Ba mai mult, dupa cum arata datele trackleaders.com, el a reusit sa mareasca distanta fata de ocupantul locului al doilea.Potrivit unei postari publicate pe pagina oficiala de Facebook 6633 Arctic Ultra, vantul a suflat sambata cu o viteza de 93 km pe ora la rafala.

Raportul celei de-a doua zile a cursei facute de Tibi Useriu a fost postata pe un grup de Facebook al sustinatorilor romanilor ce participa in aceasta cursa.

"A doua zi a decurs conform planului, mai putin somnul, Tibi nu a reusit sa doarma in CP3 asa cum ar fi vrut, inca e plin de energie si adrenalina, asa ca nu poate sta in loc, bobineaza ca o locomotiva. De cand a aflat ca a ramas singurul roman in cursa, se pare ca a luat-o personal: Daca tot am ramas singur aici, macar sa tin eu steagul!
Tibi a plecat din CP3 in jurul orei 10 (ora RO), dupa o pauza de 3 ore. Ar fi vrut sa doarma aici, dar nu a reusit (nu a dormit deloc pana acum), asa ca si-a luat zborul mai departe spre CP4. A decis sa doarma reprize scurte de 10 minute pe marginea drumului, din cand in cand. A mai facut asa si anul trecut, e obisnuit. Dupa 40 ore de la startul cursei ajunge la kilometrul 200, ceea ce este fa-bu-los, mai ales daca tinem cont de conditiile meteo de acolo.

A plecat spre CP4, pana la care sunt cam 76km, pe care ar trebui sa-i faca in vreo 22 ore conform planului, adica sa ajunga acolo duminica dimineata pe la ora 8-9 (ora RO). Pana acum merge mai rapid decat planul, asa ca e posibil sa ajunga mai repede. Pe locul doi e tot irlandezul, fata de care avea un avans de 6 ore la plecarea din CP3. La ora la care scriu aceasta postare, distanta dintre cei doi a crescut la 8 ore. Tibi merge constant, ca un metronom, irlandezul incepe sa incetineasca", se arata in postarea respectiva, scrisa de un roman care urmareste cursa de acolo.
Anul acesta, traseul este de 617 kilometri, iar distanta pe care concurentii trebuie sa o parcurga pe Ice Road (un fluviu inghetat) este de 280 kilometri, ceea ce face cursa si mai brutala.

Reamintim ca Avram Iancu - care a parcurs fluviul Duunarea in inot de la izvoare pana la varsare fara costum de neopren, Levente Polgar - primul sportiv cu dizabilitati admis la acest ultramarton si Florentina Iofcea- prima femeie originara din Romania care participa la competitie, au fost nevoiti sa abandoneze.

Maratonul 6633 Arctic Ultra a inceput joi seara si se va incheia pe 17 martie. Tibi Useriu a mai castigat competitia in 2016 si 2017.

C.P.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 11 Martie 2018, ora 09:10

 Articol citit de 10945 ori

Citeste si: