Surpriza pe care a avut-o primarul care a anuntat ca vinde cu un dolar casele dintr-un oras italian

Luni, 21 Ianuarie 2019, ora 08:54
15982 citiri
Surpriza pe care a avut-o primarul care a anuntat ca vinde cu un dolar casele dintr-un oras italian
Foto: captura video YouTube/4 News

Zilele trecute, autoritatile din orasul sicilian Sambuca anuntau ca, din dorinta de a repopula asezarea, parasita incet-incet de cei tineri, casele ramase nelocuite se vand cu numai 1 dolar.

O decizie care nu se stia unde va duce, in contextul in care existau si niste conditii de implinit pentru viitorii proprietari. Concret, cine doreste sa devina proprietar in zona, prin acest program, trebuie sa-si ia angajamentul ca va renova imobilul (de obicei intre 40 - 150 de metri patrati) intr-o perioada de 3 ani, ceea ce va costa cam 15.000 de euro.

In plus, trebuie sa depuna si 5.000 de euro intr-un cont de siguranta. Acesti bani ii vor fi returnati indata ce renovarea e terminata, arata CNN.

Insa nimeni nu se astepta ca telefonul primariei sa fie pur si simplu luat cu asalt de doritori.

"Au trecut doar cateva zile si deja totul a luat-o razna. Adresa de email pentru casele noastre de un dolar este plina, asa ca oamenii ma suna pe mobil. Telefonul suna incontinuu. Am primit cred ca 1.000 de telefoane, sper sa nu innebunesc", a declarat viceprimarul din oras.

Acesta se plange ca, de cand a facut anuntul, nici nu mai poate dormi. Pe langa munca de zi cu zi, s-a transformat in PR si i se cer non-stop interviuri.

Pana vineri, primise deja aproape 40.000 de mailuri. "Oameni din intreaga lume au luat legatura cu noi. Sunt telefoane din Europa, mai ales Spania, dar si din Rusia sau Africa de Sud, Australia, SUA sau Emiratele Arabe Unite", a mai spus Giuseppe Cacioppo.

Nu doar oameni care si-ar dori sa traiasca in Sicilia au luat legatura cu autoritatile din oras, ci si firme din SUA si nu numai. Apoi, o doamna din Dubai vrea sa cumpere toate casele disponibile, a mai spus Cacioppo.

Initiativa autoritatilor din oras a starnit cu siguranta mai mult ecou decat acestea se asteptau. "Aceasta poveste ma omoara", admite viceprimarul, care recunoaste ca si bariera limbii e una care-i pune mari probleme. "Nu e usor sa vorbesti cu oameni din alta parte a lumii la telefon", recunoaste el.

Sambuca, taramul promisiunilor

Sambuca a fost fondata de vechii greci, dar are si o bogata mostenire araba, vizibila mai ales cand vine vorba despre lacasele de cult. De altfel, multe dintre case au o astfel de influenta, avand curti interioare, arcade, gradini luxuriante, cu portocali si mandarini.

Apoi, mai toate casele sunt conectate la un sistem de coridoare subterane, pentru care orasul e renumit.

Sambuca este renumita si pentru vinul care se face aici de pe vremea vechilor greci.

Podgoriile ocupa mari portiuni de sol, intinzandu-se pana la mare.

In zilele insorite se vede in zare chiar vulcanul Etna.

A.P.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#case 1 dolar Sicilia, #Sambuca un dolar case, #case gratis, #case gratuite, #Italia case foarte ieftine, #Sicilia case vanzare Italia , #inedit
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Surpriza pe care a avut-o primarul care a anuntat ca vinde cu un