Stati cu ochii pe cer pentru a vedea un fenomen spectaculos! E apogeul Perseidelor

Sambata, 12 August 2017, ora 16:36
18150 citiri
Stati cu ochii pe cer pentru a vedea un fenomen spectaculos! E apogeul Perseidelor
Foto: captura Youtube

Luna august aduce un fenomen astronomic spectaculos: curentul de meteori Perseide, fire de praf care se rotesc in jurul Soarelui.

Ne-am obisnuit deja ca in fiecare an Perseidele sa ofere o imagine spectaculoasa, dar in 2017 vestea proasta este ca Luna va face ca acesti meteori sa fie mai putin vizibili.

"Ca in fiecare an, Perseidele, fiind un curent important trebuie urmarit, doar ca in fiecare an difera numarul in functie de calitatea cerului din mai multe puncte de vedere. Daca Luna e pe cer, se vad mai putini meteori ca afecteaza lumina Lunii. Daca maximul este in timpul zilei, iarasi se vad mai putini. Vom vedea meteori, dar nu maximul posibil, pentru ca anul asta avem Luna pe cer", a explicat pentru Ziare.com Valentin Grigore, presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori, care organizeaza si in acest an o campanie de observare la Runcu.

Perseidele ne-au oferit de cateva zile spectacol pe cer. Maximul acestui spectacol este chiar in aceste zile, iar noaptea de 12 spre 13 august e considerata apogeul

"Maximul va fi in noaptea de 12 august. Pica binisor, dar este Luna pe cer. Dupa ora 23:00 o sa apara Luna, deci se va diminua calitatea cerului, va fi mai luminos si nu vom vedea meteorii mai slabi, ci doar pe ei mai stralucitori", a punctat specialistul.

Astfel, daca priviti cerul in partea a doua a noptii, puteti vedea pana la 30-50 de meteori pe ora. Practic, daca va fi cerul fara nori si va aflati intr-o zona fara poluare luminoasa, sigur vor fi aproximativ 200 de meteori in intreaga noapte. Cel mai bine ar fi sa priviti cerul din afara orasului.

Vezi si Spectacolul Perseidelor - cum s-au vazut stelele cazatoare in lume (Video & galerie foto)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Perseide 2017, #curent meteori Perseide, #meteori perseide, #stele cazatoare Perseide , #fenomen
Comentarii
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
cu ochii pe cer, dar cu mainile pe buzunare !
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și ca la aproape orice fenomen astronomic mai semnificativ, cerul e