Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > genetica
A   A   A

Specialistii vor sa creeze in laborator un creier. Ce are special acest experiment fara precedent

Specialistii vor sa creeze in laborator un creier. Ce are special acest experiment fara precedent
Oamenii de stiinta vor sa inteleaga mai bine cum a evoluat de-a lungul timpului creierul uman, iar pentru asta au un plan radical - sa creasca mini-creiere de neanderthalieni in laborator.

O echipa de cercetatori, care a inserat anterior gene neanderthaliene in soareci si oua de broaste, vrea acum sa foloseasca tehnica pentru a intelege cum oamenii au evoluat atat de mult din puncte de vedere cognitiv, in comparatie cu rudele noastre stravechi.

Creierele dezvoltate in laborator vor avea dimensiunea unei lentile, dar nu vor fi capabile sa aiba ganduri sau sentimente. Cu toate acestea, prin imitarea structurii de baza a creierului, acestea vor putea sa dezvaluie diferentele dintre modul in care functioneaza celulele nervoase.
Studiul este condus de Svante Paabo, directorul departamentului de genetica al Institutului Max Planck pentru Antropologie Evolutiva din Leipzig, Germania, care a descoperit anterior genomul neandertalian.

Echipa va creste creierele cu ajutorul celulelor stem, folosind gene care au fost modificate astfel incat sa semene cu cele neanderthaliene.

Vezi care e planul specialistilor si de ce vor sa faca asa ceva
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 15 Mai 2018, ora 16:08
 Autor:PLAYTECH

 Articol citit de 1426 ori

Citeste si: