Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > planete
A   A   A

S-a descoperit o planeta care ar putea sustine viata. Si e foarte aproape de noi!

S-a descoperit o planeta care ar putea sustine viata. Si e foarte aproape de noi!
Foto: Arhiva/Pixabay
Trei exoplanete au fost descoperite orbitand o stea din vecinatatea noastra. Toate sunt asemanatoare Pamantului, dar una este dintre ele are mari sanse sa fie locuibila, au anuntat astronomii.

Sistemul solar Gliese 1061 se afla la numai 12 ani-lumina fata de Terra. Are in centrul sau o pitica rosie, care este orbitata de trei planete solide, stancoase, cu mase apropiate de cele are planetei noastre, arata Science Alert.

Pe Gliese 1016b un an dureaza circa 3 zile, pe Gliese 1016c - 7 zile, iar pe 1016d - 13 zile.

Planeta care suscita interesul astronomilor e Gliese 1016d, aflata in zona locuibila. De interes este si Gliese 1016c, situata la limita acestei zone. Dar sansele ca aici sa se gaseasca apa in stare lichida sunt mai mici.
Cat despre steaua pe care o orbiteaza, aceasta este, in prezent, destul de calma. In trecut, insa, aceasta a fost extrem de activa, trimitand catre planetele sale particule cosmice cu potentialul de a distruge orice forma de viata.

Pana acum, in limita a 32,6 ani-lumina au fost identificate 70 de planete solide, cu marimi asemanatoare cu cea a Terrei.

Citeste si Tocmai au fost gasite exoplanetele cele mai asemanatoare cu Pamantul. Pe una temperatura e de 28 de grade Celsius!

A.P.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 07:31

 Articol citit de 26032 ori

Citeste si: