Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Ramasitele a zeci de oameni, descoperite in Atena. Au facut parte din armata lui Cylon, in urma cu mii de ani

Ramasitele a zeci de oameni, descoperite in Atena. Au facut parte din armata lui Cylon, in urma cu mii de ani
Foto: Arhiva Ziare.com
Arheologii greci au descoperit in Atena ramasitele a circa 80 de persoane, despre care se crede ca faceau parte din armata lui Cylon. In urma cu 2.500 de ani, acesta, campion olimpic, a vrut sa asedieze Acropole si sa preia puterea.

Despre acest atlet a scris inclusiv Herodot, care mentiona in scrierile sale ca Cylon si armata sa au fost invinsi. Cylon a reusit sa scape, insa o parte dintre oamenii sai, nu. Ramasitele acestora au fost gasite acum intr-o groapa comuna, la circa 6 kilometri de Atena, arata AFP.

Analiza ramasitelor arata ca armata lui Cylon era formata din oameni tineri, intr-o stare excelenta. Acestia au fost inmormantati pe trei randuri, cu lanturi la maini. Cel putin 52 au fost decapitati. Toti au murit in urma loviturilor la cap, asa cum erau executati detinutii in acea perioada, spun arheologii care au facut descoperirea.
Ramasitele lor urmeaza sa fie studiate, inclusiv in ceea ce priveste ADN-ul, oamenii de stiinta sperand sa obtina informatii cu privire la traiul in acea vreme. Vor sa afle daca
erau inruditi, de unde proveneau si ce statut socio-economic aveau.

Citeste si Ramasite umane a mii de prizonieri, inclusiv romani, gasite intr-o groapa comuna din Rusia

A.S.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 16 Iulie 2017, ora 10:33

 Articol citit de 3109 ori

Citeste si: