Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > spatiu
A   A   A

Racheta care ducea astronauti spre Statia Spatiala a fost nevoita sa aterizeze de urgenta

Racheta care ducea astronauti spre Statia Spatiala a fost nevoita sa aterizeze de urgenta
Foto: Arhiva Pixabay
Astronautii Nick Hague de la NASA si Alexey Ovchinin sunt in siguranta dupa ce racheta Soyuz in care se aflau a avut o defectiune la motor, iar cei doi au fost nevoiti sa aterizeze de urgenta. Echipajul se indrepta spre Statia Spatiala Internationala (ISS).

Potrivit NASA, racheta a avut o problema cu unul dintre cele 4 propulsoare. Agentia Spatiala Americana a mai transmis ca echipajul a avut o "coborare balistica", inregistrand o viteza mult mai mare decat cea normala pentru o aterizare.

Aterizarea de urgenta a fost realizata in Kazahstan.

Cei doi astronauti, americanul Hague si rusul Ovchinin, sunt in siguranta si in afara oricarui pericol, transmite BBC. Cei doi trebuiau sa petreaca 6 luni pe Statia Spatiala Internationala pentru a lucra la mai multe experimente stiintifice.
Mai multe echipe de cautare si salvare sunt acum in drum spre locul in care a aterizat racheta.

Search and rescue teams are in the air and heading towards the expected touchdown location for the Soyuz spacecraft returning to Earth carrying two crew members. Watch live updates: https://t.co/mzKW5uDsTi pic.twitter.com/gGYNEP2fIr- NASA (@NASA) October 11, 2018

Iata momentul decolarii:

LIFTOFF! Shooting into the sky at 4:40am ET, the Soyuz rocket carrying @AstroHague and Alexey Ovchinin leaves Earth on a four-orbit, six-hour journey to the @Space_Station. Watch: https://t.co/BjMDNrNorR pic.twitter.com/0Cfm0Uu2Jx- NASA (@NASA) October 11, 2018
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Octombrie 2018, ora 13:13
 Autor:Andreea Diochetanu

 Articol citit de 4545 ori

Citeste si: