Prima declaratie a lui Tibi Useriu, dupa castigarea maratonului Arctic Ultra: De fiecare data cred ca-s mai praf decat am fost ultima data

Vineri, 16 Martie 2018, ora 11:55
6791 citiri
Prima declaratie a lui Tibi Useriu, dupa castigarea maratonului Arctic Ultra: De fiecare data cred ca-s mai praf decat am fost ultima data
Foto: Facebook/Tibi Useriu

Maratonistul Tibi Useriu povesteste, intr-o inregistrare telefonica, felul in care a reusit sa parcurga ultimii kilometri ai celui mai greu maraton din lume - 6633 Arctic Ultra.

"De fiecare data cred ca-s mai praf decat am fost ultima data", spune Useriu.

"Am terminat. Am intrat intr-o furtuna, 4 ore, vai de capu' meu! A fost cat pe ce sa ma scoata astia. Deci a fost ceva.... La misto... a fost cireasa de pe tort! Ma bucur ca am terminat-o. Ii mult, mult mai grea decat ce-o fost inainte. Deci ultima parte, asta cu 160 de kilometri, ii numai urcari si coborari, exact ca prima, dupa aia aproape 300 de kilometri de ice-road, ceea ce m-o mancat. Da' asa, per total, e mult, mult mai grea decat ce-o fost in anii trecuti. Dar na, de asta am venit, sa o termin si ma bucur ca am castigat-o", povesteste Useriu.

Dupa ce multumeste tuturor celor care il urmaresc si ajuta, Tiberiu Useriu adauga: "De fiecare data cred ca-s mai praf decat am fost ultima data".

Maratonistul Tibi Useriu a reusit, pentru a treia oara consecutiv, sa treaca primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume - 6633 Arctic Ultra si sa fluture steagul Romaniei, fiind singurul roman care a reusit sa termine cursa de 618 de kilometri.

Tibi Useriu a parcurs pe jos cei 618 de kilometri ai competitiei si a fluturat steagul Romaniei trecand linia de finis.

"Tibi Useriu a finalizat editia 2018 a maratonului 6633 Arctic Ultra pe primul loc in conditii de viscol", au anuntat organizatorii maratonului.

Pe data de 9 martie, patru romani au luat startul celui mai greu maraton de pe planeta - 6633 Arctic Ultra, insa trei dintre ei au abandonat cursa in prima zi a competitiei din cauza problemelor de sanatate si a temperaturilor extreme din apropierea Polului Nord.

Singurul care a mers mai departe a fost Tibi Useriu, bistriteanul reusind inca de la primii kilometri sa preia conducerea cursei si, dupa 7 zile, vineri dimineata putin dupa ora 1.00 (ora Romaniei) a ajuns la final.

A X-a editie a maratonului arctic - 6633 Arctic Ultra a fost una aniversara, organizatorii pregatind un traseu nou, mai lung cu 57 de kilometri decat in anii precedenti, traseu care a inclus parcurgerea unei portiuni de 280 de kilometri pe Ice Road, un fluviu inghetat, unde temperaturile sunt extreme.

La start s-au inscris 32 de concurenti, din care 23 la cursa de 350+ mile, insa dupa prima zi de concurs, opt dintre participanti, printre care si trei din cei patru romani, au abandonat. Dupa sapte zile de maraton in cursa de 350+ mile au mai ramas doar sase concurenti, pe locul doi, in spatele lui Tibi fiind un irlandez.

Participantii au avut noua zile la dispozitie pentru a ajunge la final.

La cel mai greu maraton de pe planeta - 6633 Arctic Ultra au participat din partea Romaniei si Avram Iancu, Polgar Levente si Florentina Iofcea.

Avram Iancu, in varsta de 41 de ani este bibliotecar in Petrosani, judetul Hunedoara. El a reusit sa traverseze inotand Canalului Manecii si a parcurs traseul Dunarii de la izvoare si pana la varsare. Avram Iancu s-a retras de la maratonul arctic dupa 68 de kilometri, suferind o accidentare la picior.

Din cauza vremii extreme, viteza vantului depasind 94 de km/ora au abandonat in prima noapte a concursului si Polgar Levente si Florentina Iofcea.

Polgar Levente este prima persoana cu dizabilitati care a fost acceptata la Maratonul Arctic. Are 37 de ani, este din Aiud, judetul Alba si munceste in constructii, desi si-a pierdut o mana intr-un accident de tren pe cand avea sase ani.

Florentina Iofcea, originara din Bucuresti, are 46 de ani si locuieste in Canada insa a reprezentat Romania la aceasta cursa. Este asistenta medicala si vrea sa parcurga anul acesta un traseu de 7800 de kilometri, sa traverseze Canada de la est la vest, pentru a intra in Cartea Recordurilor.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Tibi Useriu maraton, #Tibi Useriu maraton Arctic , #inedit