Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > inedit
A   A   A

Povestea unui orfan roman a ajuns subiectul unui film realizat de Morgan Freeman (Video)

Povestea unui orfan roman a ajuns subiectul unui film realizat de Morgan Freeman (Video)
Foto: captura video YouTube
Povestea unui roman care a trait in orfelinatul din Sighet, in perioada comunista, este subiectul unui film realizat de celebrul actor Morgan Freeman.

Izidor Ruckel este unul dintre putinii copii norocosi care au avut o sansa la viata normala, dupa ce primii zece ani i-a petrecut intr-un orfelinat din Sighet, numit si "orfelinatul groazei", potrivit Digi24.

Romanul a scris o autobiografie intitulata "Abandonat pe viata" in care povesteste drama prin care a trecut in institutia sociala: batut aproape in fiecare zi, lipsit de educatie, afectiune sau jucarii.

Conditiile din orfelinat erau greu de suportat. Nu exista caldura, iar mancarea era insuficienta pentru 400-500 de copii, cati erau la acea vreme in institut.
Cartea plina de orori a ajuns si la Morgan Freeman, care a vrut sa introduca povestea in cel mai nou proiect al sau, o miniserie numita "Puterea noastra". Episodul dedicat romanului este intitulat "Puterea dragostei".

Intrebat de Freeman cum a reusit sa scape din orfelinat, Izidor si-a amintit cum niste angajati ai instituiei l-au strigat pe el si pe un alt copil, Ciprian, si le-au spus ca pleaca in America.

Ajuns in Statele Unite, Izidor Ruckel a fost adoptat de un cuplu de americani, Marlys si Daniel Ruckel, care i-a oferit dragoste si i-a redat astfel o noua sansa la viata.Citeste si:
Imagini cutremuratoare din Romania de dupa Revolutie: Orfanii si muncitorii lui Ceausescu (Galerie foto)The Guardian: Povestea de succes a lui Visinel, unul dintre "copiii lui Ceausescu"BBC: Orfanii lui Ceausescu, acum adulti cu dizabilitati in acelasi peisaj dezolant (Video)Copiii parasiti ai Romaniei, inca in umbra regimului comunist
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 11 Ianuarie 2018, ora 16:57

 Articol citit de 4441 ori

Citeste si: