Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > spatiu
A   A   A

O nava spatiala ruseasca a stabilit un nou record pentru zborurile intre Pamant si Statia Spatiala

O nava spatiala ruseasca a stabilit un nou record pentru zborurile intre Pamant si Statia Spatiala
Foto: Captura video Youtube
O nava spatiala apartinand Roscosmos, agentia spatiala ruseasca, a reusit sa ajunga in doar trei ore si 40 de minute la Statia Spatiala Internationala.

Recordul de zbor a fost doborat de o nava de transport, model Progress 70, iar timpul a fost confirmat inclusiv de agentia spatiala americana NASA.

Parte a acestei performante se datoreaza andocarii mai eficiente la Statia Spatiala Internationala, andocare care a fost facuta mai rapid gratie unui nou sistem robotizat.

Nava spatiala ruseasca a avut nevoie de doar doua incercari orbitale inainte de a andoca pe Statia Spatiala Internationala. Recordul anterior de zbor era de 6 ore si a fost stabilit dupa patru incercari.

Misiunea a constituit o demonstratie a ceea ce NASA si Roscosmos numesc "capacitatea de urgentare", o tehnica ce va fi folosita mai des pe viitor pentru navetele care zboara intre Pamant si Statia Spatiala Internationala.
Reusita a venit dupa doua incercari anterioare esuate ca urmare a unor probleme survenite in timpul operatiunilor de decolare.

Naveta - care va ramane andocata la Statia Spatiala pana in ianuarie 2019 - a reusit stabilirea recordului cu un cargo de doua tone care a constat in diverse echipamente, combustibil si pachete pentru sustinerea vietii.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 12 Iulie 2018, ora 12:28

 Articol citit de 3382 ori

Citeste si: