Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > arheologie
A   A   A

O camera funerara de pe vremea romanilor a fost descoperita intacta sub o locuinta, in Spania

O camera funerara de pe vremea romanilor a fost descoperita intacta sub o locuinta, in Spania
Foto: captura video 20minutos
In timpul unor renovari la o casa privata din Carmona, regiunea spaniola Andaluzia, proprietarii au dat peste o camera straveche, care s-a dovedit a fi o incapere mortuara de pe vremea romanilor.

Potrivit arheologilor care au studiat-o, aceasta a fost construita si folosita in timpul secolului 1, e.n.. S-au gasit inclusiv opt nise in pereti, dintre acestea, sase fiind ocupate cu urne funerare.

Pe suprafata urnelor funerare au fost identificate o serie de inscriptii, despre care arheologii cred ca sunt numele persoanelor ale caror ramasite au fost depozitate aici, arata Euro Weekly.

Cat despre camera in sine, arheologii explica faptul ca aceasta se afla intr-o conditie excelenta. "Au trecut mai bine de 35 de ani de la ultima descoperire a unui mormant intr-o stare de conservare atat de buna", a spus Juan Manuel Roman, unul dintre arheologii care se ocupa de studierea camerei.
Secolele in care a fost sigilata incaperea nu au afectat deloc structura sa sau integritatea obiectelor din interiorul acesteia. Pe langa urne, aici au mai fost gasite o serie de obiecte de uz domestic, precum recipiente cu unguente sau parfumuri despre care se presupune ca ar reprezenta ofrande aduse decedatilor.

Pe vremea romanilor, Carmona se numea Carmo si era unul dintre cele mai importante orase de pe teritoriul actualei Spanii. Numai aici au fost gasite pete 300 de morminte.

Citeste si Descoperire "exceptionala" facuta de arheologi in Franta, din vremea Paleoliticului

A.P
Facebook ShareTweet
 Duminica, 08 Septembrie 2019, ora 07:42

 Articol citit de 4795 ori

Citeste si: