Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

NASA ne arata planeta Pluto, de foarte aproape: Campii inghetate, munti de gheata (Video)

NASA ne arata planeta Pluto, de foarte aproape: Campii inghetate, munti de gheata (Video)
Foto: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Southwest Research Institute
NASA a facut public un clip in care arata imagini captate de sonda spatiala New Horizons, care prezinta piticul sistemului nostru solar, Pluto.

Imaginile au fost captate de sonda in urma cu doi ani, insa abia acum au fost facute publice, arata Spaceflight Insider.

Sunt cele mai apropiate imagini cu Pluto captate vreodata, dar si cele la cea mai inalta rezolutie de pana acum. Pot fi vazute portiunile de teren rosiatic, munti de gheata si campii inghetate.

Pot fi vazute inclusiv celebrul crater Cthulhu Macula sau campia inghetata Sputnik Planitia.

New Horizons ne dezvaluie o planeta complexa, cu munti care ajung si pana la 3,2 kilometri inaltime. "Cred ca cel mai surprinzator este cat de complexa e aceasta planeta mica", a declarat Alan Stern, de la Southwest Research Institute in Boulder, Colorado.
Se crede ca pe Pluto se afla un ocean de apa lichida, ascuns sub suprafata sa inghetata.Intr-un alt clip lansat tot de NASA poate fi vazuta si una dintre cele cinci luni de aceeasi varsta a lui Pluto, Charon, care este si cea mai mare. Sunt prezentate craterul Dorothy Gale, regiunea cunoscuta ca Oz Terra, campiile Vulcan Planum sau muntii Clarke Montes.In prezent, New Horizons se afla la o distanta de miliarde de kilometri fata de Pamant, indreptandu-se spre o alta tinta inghetata (2014 MU69, unde va ajunge in 2019), la granitele sistemului nostru solar, arata Daily Mail. Obiectul numit 2014 MU69 se afla o distanta de 1,6 miliarde de kilometri departare de Pluto.

Pana acum, in misiunile sale anterioare, New Horizons a vizitat toate celelalte planete ale sistemului solar.
Citeste si NASA face un anunt extraordinar despre Pluto: A gasit viata extraterestra?
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 16 Iulie 2017, ora 13:42
 Autor:Anca Serghescu

 Articol citit de 7143 ori

Citeste si: