Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > NASA
A   A   A

NASA a facut publica o imagine spectaculoasa, cu doua galaxii care dau ultima lupta (Foto)

NASA a facut publica o imagine spectaculoasa, cu doua galaxii care dau ultima lupta (Foto)
Foto: Instagram/Telescopul Hubble
In constelatia Hercule, la 230 de milioane de ani lumina distanta fata de noi, o lupta prelunga a ajuns la ultimele zvacniri. Doua galaxii care s-au ciocnit, aduse impreuna de gravitatie, sunt gata, in sfarsit, sa depuna armele si sa-si uneasca fortele, devenind una.

NASA a facut publica o imagine surprinsa de telescopeul Hubble, care a prins tocmai finalul acestei zbateri, momentul de dinainte ca cele doua galaxii sa se contopeasca, arata Science Alert.


Foto: NASA/ESA

Primul care a surprins inclestarea dintre cele doua galaxii a fost astronomul William Herschel, in 1784. A crezut initial ca era vorba despre o singura galaxie, una de dimensiuni mari, cu o forma anormala.

Astazi se stie ca NGC 6052 inseamna de fapt doua galaxii in ultimele stadii ale fuzionarii lor. Forma galaxiei care va rezulta va fi una complet noua, diferita de cea a fiecareia dintre ele, iar fiecare stea va avea orbita schimbata.
Inclusiv galaxia noastra, calea Lactee, va avea aceeasi soarta intr-o zi, unindu-se cu galaxia vecina Andromeda. Insa, din fericire, asta nu se va intampla decat peste 4 miliarde de ani.

Vezi si Cand se va ciocni Calea Lactee de galaxia Andromeda? Oamenii de stiinta au acum raspunsul

A.P.
Facebook ShareTweet
 Joi, 14 Martie 2019, ora 07:43

 Articol citit de 12430 ori

Citeste si: