Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Microbii de pe Statia Spatiala sunt asemanatori celor din casele noastre

Microbii de pe Statia Spatiala sunt asemanatori celor din casele noastre
Foto: Arhiva Facebook/NASA - National Aeronautics and Space Administration
Microbii de pe Statia Spatiala Internatioanala sunt similari celor pe care ii gasim pe Pamant. Aceasta este concluzia la care au ajuns mai multi cercetatori care au analizat bacteriile prelevate din 15 locuri de pe Statia Spatiala pe care le-au comparat cu mostre din mai multe case.

David Coil, microbiolog la Universitatea din California, a marturisit ca adesea primeste intrebari referitoare la activitatea sa, cele mai frecvente fiind daca este scarbos si daca vede microbii din spatiu. Cercetatorul american nu a ezitat sa le raspunda curiosilor.

"Pe Terra suntem inconjurati de microbi, in general inofensivi si am observat o comunitate microbiana in mare parte similara pe Statia Spatiala Internatioanala. Asadar, probabil ca nu e nici mai mult, nici mai putin gretos decat o sufragerie".
Proiectul MERCCURI s-a nascut in urma unei colaborari intre Universitatea din California si alte organizatii printre care se numara si Science Cheerleader, un grup de foste sau actuale majorete care au urmat cariere in stiinta si in matematica.

In cadrul unui studiu realizat anterior de echipa Project MERCCURI, au fost trimise pe Statia Spatiala Internationala 48 de mostre de bacterii colectate din Statele Unite. In urma analizelor a fost descrisa o bacterie care s-a dezvoltat mai bine in spatiu decat pe Pamant.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 11:55

 Articol citit de 1267 ori

Citeste si: