Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Inventie cruciala de la NASA pentru astronautii pe care ii trimite in spatiu

Inventie cruciala de la NASA pentru astronautii pe care ii trimite in spatiu
Orice astronaut care accepta o misiune spatiala se teme de momentele in care intervin lucruri neasteptate, care i-ar pune viata in pericol. De acum aceste ganduri ar putea fi de domeniul trecutului si asta pentru ca ar putea sa apese pur si simplu pe un buton si sa fie imediat transportati in siguranta, scriu cei de la Playtech.ro.

Aceasta este ideea din spatele unei noi tehnologii numita "Take me Home". Este un sistem complex de hardware si software, care ar putea fi incorporat intr-un costum spatial si poate ghida automat un astronaut in timpul unei urgente din spatiu. Conceptul este, in prezent, in curs de dezvoltare, cu finantare partiala de la NASA si Draper, o companie de inginerie cu o istorie indelungata in crearea tehnologiilor pentru echipamentele spatiale.
In prezent, astronautii NASA de la bordul ISS au deja numeroase metode de protectie pentru a fi in siguranta. Una dintre ele este sa stea atarnati in statia spatiala, in orice moment in care sunt in afara costumelor lor. Dar, in cazul unei deconectari, astronautii poarta si un rucsac cu propulsie, denumit SAFER, pe care il pot folosi pentru a se indrepta spre statie.

Afla mai multe despre inventia conceputa de NASA pentru astronautii sai.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 07 Decembrie 2017, ora 20:25
 Autor:PLAYTECH

 Articol citit de 4620 ori

Citeste si: