Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
25 / 28 stiri
<>
A   A   A

Descoperire monumentala! Cum au surprins cercetatorii ecoul unei supernove

Descoperire monumentala! Cum au surprins cercetatorii ecoul unei supernove
Telescopul spatial Hubble a capturat un ecou spatial. Nu e la fel ca ecoul de pe Pamant, este mult mai spectaculos pentru ca implica lumini, scrie Playtech.
Ecourile se produc atunci cand undele sonore se izbesc puternic de suprafete si se intorc la ascultator. Spatiul are o versiune proprie a unui ecou. Nu este facuta cu sunet, ci cu lumina si apare atunci cand aceasta reflecta norii de praf.

Telescopul Hubble a capturat unul dintre aceste ecouri cosmice, numite "ecouri luminoase", in galaxia starburst M82 din apropiere, situata la 11,4 milioane de ani-lumina distanta. Un film alcatuit din imaginile capturate de Hubble de mai bine de doi ani, dezvaluie o cochilie de lumina dintr-o explozie a unei supernove, care trece prin spatiul interstelar la trei ani dupa ce evenimentul s-a produs. Lumina "ecou" arata ca o extindere pe un iaz. Supernova, numita SN 2014J, a fost descoperita pe 21 ianuarie 2014.

Vezi aici mai multe detalii despre misiunea telescopului Hubble

Profita si tu de Black Friday! Libra Internet Bank iti ofera un credit online de pana la 20.000 de lei, cu dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Asa sa tot faci cumparaturi online! Afla mai multe.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 22:11
 Sursa:Ziare.com
 Autor:PLAYTECH

 Articol citit de 4044 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor