Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > descoperire
A   A   A

Clipul zilei: Masina lui Elon Musk a fost fotografiata de astronomi

Clipul zilei: Masina lui Elon Musk a fost fotografiata de astronomi
Foto: Gianluca Masi (Virtual Telescope Project)/Michael Schwartz (Tenegra Observatory)
Masina Tesla Roadster si manechinul pe post de sofer numit "Starman" au fost vazuti de un telescop robotizat care apartine Observatorului Tenagra din Arizona.

Doi astronomi, Gianluca Masi, care face parte din Virtual Telescope Project, si Michael Schwartz de la Observatorul Tenagra si-au unit fortele, pe 8 februarie, pentru a observa in mod direct parcursul masinii. Ei au oferit primele imagini cu masina lui Elon Musk, potrivit space.comMasina Tesla Roadster lansata de miliardarul Elon Musk in spatiu se indreapta spre centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter. Tinta era planeta Marte.

Trece la distanta mare de Marte

Bolidul Tesla Roadster si manechinul "Starman" nu se indreapta spre Centura de asteroizi, asa cum s-a anuntat dupa lansare, ci va trece pe langa planeta Marte, insa la o distanta prea mare pentru a ramane captiva pe orbita sa, conform unui articol publicat duminica dimineata de Space.com, citata de Agerpres.
"Anuntul privind orbita prin Centura de asteroizi a fost o greseala", a comentat Jonathan McDowell, astronom la Centrul pentru Astrofizica Harvard-Smithsonian.

McDowell a explicat ca aceasta eroare de calcul s-a produs cand cineva din cadrul SpaceX a interpretat eronat un parametru orbital denumit C3 - care masoara viteza necesara pentru a iesi de sub gravitatia terestra - pentru a afla care este orbita automobilului (in jurul Soarelui).
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 11 Februarie 2018, ora 08:31

 Articol citit de 9542 ori

Citeste si: