Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > spatiu
A   A   A

Cand se va ciocni Calea Lactee de galaxia Andromeda? Oamenii de stiinta au acum raspunsul

Cand se va ciocni Calea Lactee de galaxia Andromeda? Oamenii de stiinta au acum raspunsul
Foto: Arhiva/Pixabay
Galaxia noastra, Calea Lactee, va supravietui in forma sa actuala mai mult decat se anticipase pana acum, arata un studiu recent.

Conform acestuia, coliziunea masiva care va avea totusi loc nu se va intampla inainte de 4,5 miliarde de ani. Anterior, se estimase ca galaxia noastra si vecina sa Andromeda se vor ciocni peste aproximativ 3,9 miliarde de ani, arata Live Science.

In plus, coliziunea nu va fi una directa, asa cum se credea pana acum, ci una din laterala, mai arata oamenii de stiinta in raportul publicat de Astrophysical Journal.

Descoperirea a fost facuta cu ajutorul observatiilor satelitului spatial european Gaia. Acesta, lansat in decembrie 2013, ii ajuta pe astronomi sa realizeze cea mai precisa harta 3D de pana acum a Caii Lactee.
Satelitul, aflat la o departare de 1,5 milioane de kilometri de Terra, analizeaza sursele luminoase din galaxia noastra, dar si din Andromeda sau Triangulum. Datele sunt trimise pe Pamant, unde sunt analizate de nu mai putin de 450 de oameni din 20 de tari.

Insa pana la acest fenomen galaxia noastra va mai avea parte de unul similar. Se va ciocni de Marele Nor al lui Magellan, o galaxie care ne orbiteaza. Citeste mai multe despre acest episod si efectele sale.

A.P.
Facebook ShareTweet
 Marti, 12 Februarie 2019, ora 10:49

 Articol citit de 10944 ori

Citeste si: