Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Bestii de acum 80 de milioane de ani populeaza inca Pamantul: Un rechin cu 300 de dinti a fost capturat in Portugalia

Bestii de acum 80 de milioane de ani populeaza inca Pamantul: Un rechin cu 300 de dinti a fost capturat in Portugalia
Foto: Arhiva Hepta.ro
Un exemplar rar de rechin, despre care specialistii sustin ca provine dintr-o specie veche de 80 de milioane de ani, a fost capturat in largul coastelor Portugaliei.

Cercetatorii care au studiat rechinul prins in viata, in vara, au ajuns la concluzia ca acesta este o adevarata "fosila vie", scrie Newsweek.

Echipa de cercetatori se aflau in largul coastelor statiunii Algarve, in cadrul unui proiect UE care avea cu totul alt scop, iar capturarea unuia dintre cele mai rare si vechi animale de pe Pamant a fost o surpriza pentru ei.

Se pare ca aceasta specie, numita rechin cu guler, a ramas neschimbata inca de pe vremea dinozaurilor, din perioada cretacica, atunci cand era vecin de era cu Tyrannosaurus Rex si Triceratops.
Aceasta creatura este incredibil de putin evoluata si de simplista, in mare parte din cauza lipsei de nutrienti la adancimile la care traieste, de pana la 1.400 de metri. Aproape doua treimi din dieta sa este reprezentata de cefalopode.

In plus, rechinul are o forma unica a gurii si peste 300 de dinti, "aliniati" pe 25 de randuri. Poate ajunge pana la o lungime de 1,5 metri, iar corpul sau este alungit, precum al unui sarpe.

Creatura nu a fost descoperita pana in secolul al XIX-lea.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 12 Noiembrie 2017, ora 14:38

 Articol citit de 6681 ori

Citeste si: