Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
30 / 39 stiri
<>
A   A   A

Bestii de acum 80 de milioane de ani populeaza inca Pamantul: Un rechin cu 300 de dinti a fost capturat in Portugalia

Bestii de acum 80 de milioane de ani populeaza inca Pamantul: Un rechin cu 300 de dinti a fost capturat in Portugalia
Foto: Arhiva Hepta.ro
Un exemplar rar de rechin, despre care specialistii sustin ca provine dintr-o specie veche de 80 de milioane de ani, a fost capturat in largul coastelor Portugaliei.
Cercetatorii care au studiat rechinul prins in viata, in vara, au ajuns la concluzia ca acesta este o adevarata "fosila vie", scrie Newsweek.

Echipa de cercetatori se aflau in largul coastelor statiunii Algarve, in cadrul unui proiect UE care avea cu totul alt scop, iar capturarea unuia dintre cele mai rare si vechi animale de pe Pamant a fost o surpriza pentru ei.

Se pare ca aceasta specie, numita rechin cu guler, a ramas neschimbata inca de pe vremea dinozaurilor, din perioada cretacica, atunci cand era vecin de era cu Tyrannosaurus Rex si Triceratops.

Profita si tu de Black Friday! Libra Internet Bank iti ofera un credit online de pana la 20.000 de lei, cu dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Asa sa tot faci cumparaturi online! Afla mai multe.

Aceasta creatura este incredibil de putin evoluata si de simplista, in mare parte din cauza lipsei de nutrienti la adancimile la care traieste, de pana la 1.400 de metri. Aproape doua treimi din dieta sa este reprezentata de cefalopode.

In plus, rechinul are o forma unica a gurii si peste 300 de dinti, "aliniati" pe 25 de randuri. Poate ajunge pana la o lungime de 1,5 metri, iar corpul sau este alungit, precum al unui sarpe.

Creatura nu a fost descoperita pana in secolul al XIX-lea.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 12 Noiembrie 2017, ora 14:38
 Sursa:Ziare.com

 Articol citit de 6277 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor