Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > planete
A   A   A

Astronomii au descoperit o exoplaneta cu totul speciala. E posibil sa aiba si apa!

Astronomii au descoperit o exoplaneta cu totul speciala. E posibil sa aiba si apa!
FotoS Francis Reddy/NASA
Astronomii au anuntat descoperirea unei planete care e de numai doua ori mai mare decat Terra si care e situata intr-o zona care permite existenta apei la suprafata sa.

Descoperirea a fost facuta cu ajutorul telescopului Kepler, apartinand NASA, intre timp scos din functiune, arata Live Science.

Planeta K2-288Bb se afla in zona locuibila, situata la o distanta perfecta de steaua sa, distanta care permite, cel putin in teorie, existenta apei in stare lichida.

Astronomii spun ca mai ales marimea planetei este una neobisnuita pentru o exoplaneta. Putine planete care-si orbiteaza stelele atat de aproape sunt de aceasta marime. Practic, e o planeta cu totul neobisnuita, arata NASA intr-un comunicat.
Conform aceleiasi surse, planeta este jumatate din Neptun si ar putea fi ori una gazoasa ori una stancoasa, precum Pamantul.

K2-288Bb, aflata in constelatia Taurului, se afla la o departare de 226 de ani lumina.
Aflata in sistemul numit K2-288, planeta orbiteaza una dintre cele doua stele, pe cea cu dimensiuni mai reduse. Aceasta stea e o treime din soarele nostru, pe cand cealalta stea din sistem e cam jumatate din Soare, mai arata NASA.

Cum Kepler nu mai "lucreaza" pentru NASA si au ramas multe intrebari fara raspuns, agentia spera ca la acestea va putea raspunde un nou instrument care a inceput o misiune de doi ani in aprilie, Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS).

Citeste si NASA a descoperit sapte exoplanete de marimea Terrei. Pe trei dintre ele viata este posibila (Video)
A.P.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 07:48

 Articol citit de 5035 ori

Citeste si: