Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > specie
A   A   A

Asa veverite nu ti-ai imaginat nicicand ca exista! Sunt o explozie de culori! (Video)

Asa veverite nu ti-ai imaginat nicicand ca exista! Sunt o explozie de culori! (Video)
Foto: captura video YouTube/robin s das
Cu siguranta veveritele sunt printre cele mai nostime animale. Ce-ti poti dori mai mult decat o mogaldeata blanoasa, cu o coada stufoasa, care rontaie alune? O mogaldeata blanoasa, cu coada stufoasa si colorata! Asa ceva exista in Maharashtra, India.

Daca ajungi vreodata in India peninsulara, ai grija sa privesti in sus. Sansa e mare sa vezi o veverita colorata, asa cum doar in vise iti imaginai ca exista, arata Atlas Obscura.

E vorba despre veverita gigantica Malabar, care a fost daruita de la natura cu aceste culori intense pe blana. Numita si shekru, aceasta specie este endemica Indiei si, intinsa, ca si cum ar sta la panda, atinge aproape un metru, punand in umbra toate speciile de pe alte continente.
Desi s-ar putea crede ca toate aceste culori reprezinta un handicap, in zona in care traieste sunt, de fapt, un avantaj, ajutand-o sa se camufleze perfect in copaci.

Cele mai multe sanse de a fi intalnita sunt in rezervatia Bhimashankar, infiintata in anii '80, unde, mai ales in ultimii ani, mica rozatoare prospera. Populatia a crescut cu 8% numai in 2015 - 2016.

Se estimeaza ca sunt peste 2.000 de animale in ramurile arborilor de mango sau cocotierilor.A.P.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 15 Septembrie 2018, ora 12:14

 Articol citit de 7874 ori

Citeste si: