Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > spatiu
<>35 / 49 stiri
A   A   A

A fost descoperita in premiera apa pe o planeta ce ar putea sustine viata

A fost descoperita in premiera apa pe o planeta ce ar putea sustine viata
Foto: captura video
Oamenii de stiinta au descoperit pentru prima oara apa pe o planeta potential locuibila si care se afla la aproximativ 110 ani-lumina distanta de Pamant.

Aceasta a fost denumita K2-18b si este luata in considerare ca fiind o planeta ce ar putea sustine viata extraterestra, potrivit BBC.

In urmatorii zece ani, cercetatorii considera ca telescoapele ar putea determina daca atmosfera K2-18b ar putea contine gaze produse de organisme vii.

Detaliile au fost publicate in jurnalul stiintific Nature Astronomy.

Omul de stiinta care a condus echipa de cercetare, profesorul Giovanna Tinetti din cadrul University College London (UCL) a declarat ca descoperirea este una "extraordinara".

"Aceasta este pentru prima oara cand am descoperit apa pe o planeta in zona locuibila circumstelara si care orbiteaza in jurul unei stele unde temperaturile sunt compatibile cu prezenta vietii", a afirmat aceasta.
Zona locuibila circumstelara reprezinta o regiune in jurul unei stele unde temperaturile sunt potrivite pentru a permite existenta apei in forma lichida pe suprafata unei planete.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 23:34
 Sursa:MEDIAFAX

 Articol citit de 4772 ori

Citeste si: