Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > arheologie
A   A   A

A fost descoperit cel mai mare sarcofag din Alexandria. Arheologii sunt intrigati (Galerie foto)

A fost descoperit cel mai mare sarcofag din Alexandria. Arheologii sunt intrigati (Galerie foto)
Foto: Ministerul egiptean al Antichitatilor
Alexandria si Egiptul, in general, sunt locuri care mustesc a secrete. Unul tocmai a fost scos la iveala in Alexandria, iar arheologii sunt in culmea fericirii, pentru ca mormantul e intact, niciodata calcat de hoti, asa cum se intampla adesea.

Ce frapeaza sunt dimensiunile neobisnuit de mari ale sarcofagului - 1,85 metri inaltime, 2,65 metri lungime si 1,65 metri latime. Conform Science Alert, e cel mai mare sarcofag gasit vreodata in Alexandria.

In plus, alaturi de sarcofag a fost gasit si un bust. Se presupune ca acesta il reprezinta pe cel aflat in mormant. Nu exista insa indicii legate de cine ar putea fi.Sarcofagul pare sa apartina perioadei 304 - 30 i. Hr., imediat dupa moartea lui Alexandru cel Mare, cand Egiptul (pe atunci cu capitala in Alexandria) era condus de unul dintre fostii generali ai acestuia.
Descoperirea a fost facuta in timp ce zona era curatata pentru o constructie.Fotografii: Ministerul egiptean al Antichitatilor

Nu e prima astfel de descoperire de anul acesta. In februarie, arheologii au gasit o retea intreaga de morminte la sud de Cairo, si acestea sigilate in urma cu 2.000 de ani. Apoi, in aprilie, a fost gasit un templu rar greco-roman.

Vezi si Descoperire majora in Egipt: A fost gasit mormantul unui general din antichitate (Galerie foto)

A.P.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 12 Iulie 2018, ora 08:31

 Articol citit de 20124 ori

Citeste si: