Porti deschise la PNL: Rares Bogdan, in echipa de negociatori cu parlamentarii. Ce traseisti ar putea fi acceptati in partid

Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 15:59
9332 citiri
Porti deschise la PNL: Rares Bogdan, in echipa de negociatori cu parlamentarii. Ce traseisti ar putea fi acceptati in partid
Foto: Facebook / PNL (Arhiva)

Biroul Executiv al PNL s-a reunit, marti, in sedinta si a luat mai multe decizii, printre care si pe aceea de a mandata o echipa formata din premierul Ludovic Orban, europarlamentarul Rares Bogdan si vicepremierul Raluca Turcan sa continue negocierile cu partidele parlamentare, scopul principal urmarit fiind trecerea unor proiecte importante.

De altfel, in programul oficial al premierului Orban a figurat marti, de la ora 9, o intalnire cu Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu, cei doi parlamentari ai Pro Romania care au votat investirea guvernului PNL, motiv pentru care au si fost suspendati din partidul condus de Victor Ponta.

"A fost prezent si dl deputat Remus Borza (fost ALDE, n.red.). Vrem sa asiguram un sprijin parlamentar cat mai stabil si cat mai larg pentru proiectele fundamentale", a declarat marti Ludovic Orban, la finalul sedintei BEx al PNL, enumerand pe lista acestor proiecte debirocratizarea si digitalizarea administratiei, rectificarea bugetara, legea bugetului de stat sau incurajarea investitiilor private si publice.

In sedinta BEx s-a facut o analiza a colaborarii la nivel parlamentar, intre guvern si grupul parlamentarilor PNL si cei ai "formatiunilor care au fost alaturi de noi la motiunea de cenzura si la investirea guvernului", a mai spus liderul liberalilor.

Intrebat de jurnalisti despre cei doi parlamentari fondatori ai partidului lui Victor Ponta, Ludovic Orban a spus ca deocamdata "este necesara o clarificare in interiorul Pro Romania".

"In functie de ce se va intampla acolo, vom stabili discutii. (...) Astazi am cerut BEx sa ma mandateze pe mine, pe Rares Bogdan si pe Raluca Turcan sa purtam discutiile", a precizat liderul PNL.

Intrebat de jurnalisti daca PNL isi deschide portile pentru parlamentari de la alte partide, Ludovic Orban a raspuns: "In masura in care au votat cu noi la motiunea de cenzura si la investirea guvernului si vor dori sa faca pasul, ii vom accepta".

"Vom fi foarte exigenti!", a mai adaugat el.

Ludovic Orban a reamintit ca PNL are "acorduri si intelegeri" cu partidele care au votat guvernul, iar acestea vor fi respectate. El a enumerat USR, PMP, UDMR, ALDE, Pro Romania si grupul minoritatilor din Camera Deputatilor.

Intrebat direct despre negocierile cu partidul lui Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban a precizat: "Noi suntem intr-un dialog permanent, atat la nivelul liderilor, cat si la nivelul grupurilor parlamentare; am discutat despre imbunatatirea dialogului la nivelul Camerelor, comisiilor de specialitate, contam pe sustinerea in dezbaterea parlamentara pe proiecte (...)".

Ludovic Orban a vorbit si despre relatia cu USR. "Chiar astazi am o intalnire cu presedintele USR, dar, repet, noi suntem intr-un dialog permanent. Este o comunicare constanta, biunivoca, ne consultam pe toate temele care sunt importante", a declarat acesta.

In context, premierul a fost intrebat despre modificarea Codurilor penale si a legilor justitiei, spunand ca guvernul sau isi doreste sa respecte recomandarile din MCV, rapoartele GRECO si ale Comisiei de la Venetia. "Discutia trebuie reluata, vrem sa generam o dezbatere larga in societate", a mai punctat acesta.

Ludovic Orban a precizat ca la sedinta BEx s-a mai decis sa se prelungeasca mandatul conducerilor filialelor de sector si filialei Bucuresti. De asemenea, s-a cerut votul, si a fost obtinut in unanimitate, pentru proiectul de rectificare bugetara lansat astazi in dezbatere publica de Ministerul Finantelor.

Urmareste aici toate declaratiile presedintelui PNL, Ludovic Orban:

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Orban negocieri parlamentari, #Orban parlamentari vot motiune , #presedinte PNL
Comentarii
Poza diad_CH
diad_CH
rank 5
Poza raulbaal
raulbaal
rank 5
Deci curvarasenia penelista e buna ,la ceilalati e condamnabila!