Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Ludovic Orban > PNL
A   A   A

PNL cere Avocatului Poporului sa atace la CCR ordonanta pentru IT-isti si part-time

PNL cere Avocatului Poporului sa atace la CCR ordonanta pentru IT-isti si part-time
Foto: Facebook/PNL
Ordonanta care vizeaza impozitele din sectorul IT si din cercetare, precum si contractele part-time ajunge pe masa Avocatului Poporului, pe care PNL a decis sa il sesizeze, in vederea atacarii actului normativ la CCR.

"Am luat decizia de a sesiza Avocatul Poporului in vederea atacarii la CCR a Ordonantei 3, care a fost data de Guvern pentru a carpi prostiile pe care le-au facut prin Ordonanta 72, Ordonanta 4, prin Ordonanta 60, prin Ordonanta 82", a spus Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

Saptamana trecuta, liberalii au aratat ca OUG 3/2018 privind masurile pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariati, angajati din IT, cercetare-dezvoltare si inovare, sezonieri, salariatii cu dizabilitati incadrati cu handicap grav, dar si angajatii part-time incalca principiile pietei libere si etica fiscala.
Potrivit PNL, "fara ca beneficiarii OUG 3/2018 sa poarte vreo vina, Guvernul incalca principiile justei asezari a sarcinii fiscale si a egalitatii de tratament in fata legii", creandu-se "un precedent periculos".

Guvernul a adoptat, in 8 februarie, in sedinta Executivului, ordonanta care ii vizeaza pe angajatii din sectorul IT, precum si inca alte patru categorii care pana anul acesta erau scutite de impozitul pe venit, precum si pe cei care lucrau cu jumatate de norma.

In ciuda criticilor dure atat din partea mediului de afaceri, cat si din partea sindicatelor, Guvernul a mers inainte cu ceea ce numeste "masuri pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariati".

Citeste ce prevede ordonanta data de Guvernul Dancila
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 12 Februarie 2018, ora 16:43

 Articol citit de 865 ori

Citeste si: