Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Ludovic Orban > PNL
A   A   A

Orban preia ideea lui Dragnea: Cei care vor parteneriat civil sa initieze si ei un referendum

Orban preia ideea lui Dragnea: Cei care vor parteneriat civil sa initieze si ei un referendum
Foto: Arhiva Ziare.com
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a propus ca cei care sustin parteneriatul civil sa initieze un referendum, la fel ca cetatenii care au sustinut redefinirea familiei, adaugand ca in proiectul pe acest subiect care se discuta in Parlament nu e nicio diferenta intre casatorie si parteneriatul civil.

"Eu am urmatoarea idee. Cei care au sustinut familia si definirea familiei ca si casatoria intre un barbat si o femeie au initiat un referendum. Sa initieze si cei care vor parteneriat civil un referendum.

Ca sa nu spun ca m-am uitat un pic pe textul acela (proiectul privind parteneriatul civil - n.red.) si acolo dupa cum e definit e sub o alta forma de familie. Adica nu este absolut niciun fel de diferenta decat ca nu-i spune familie, ii spune parteneriat civil. nu-i spune casatorie, ii spune parteneriat civil", a sustinut Ludovic Orban, miercuri seara, la B1 TV.
In opinia presedintelui PNL, persoanele de sex opus care opteaza pentru parteneriatul civil pun sub semnul intrebarii institutia casatoriei si a familiei.

"Da, nu au dreptul sa adopte copii pentru ca parteneriatul civil este si intre persoane de sex opus si intre persoane de acelasi sex. Asa este trecut. Parteneriat civil intre persoane de sex opus. De ce nu se casatoresc? Acesta este un fel de a pune sub semnul intrebarii institutia casatoriei si a familiei. Dar intram acum in detalii. Vreau sa vad proiectul de lege", a mai spus Orban.

Acesta a mai precizat ca a citit pe scurt proiectul de lege pe acest subiect care a fost dezbatut zilele acestea de parlamentari si organizatiile neguvernamentale si ca nu vede mari diferente intre casatorie si acest parteneriat civil.
"Am citit asa pe scurt si spune sa te duci la ofiterul de stare civila, adica inregistrarea parteneriatului civil sa fie facuta de ofiterul de stare civila. E practic aproape casatorie, numai ca ii spune altfel. Aici trebuie analizat cu mare seriozitate.

Mi se pare din nou foarte ciudat, dar, de altfel, Dragnea, daca va aduceti aminte, cu vreo luna inainte de referendum, a spus ceva despre parteneriatul civil. Ca celor care sustin familia noi sustinem modificarea prin referendum si pentru celelalte, ca sa dea de toate pentru toti, pentru ca acesta e stilul PSD, dau de toate pentru toti", a conchis liderul liberal.

"Unde a fost discutat proiectul parteneriatului civil? Categoric il sustin, dar nu maine. Nu mai dau opinii personale, pentru ca iar spuneti ca este un proiect al PSD. Aici, din cate stiu, sunt niste organizatii non-guvernamentale care trebuie sa-si spuna un punct de vedere si in fata grupurilor parlamentare. Eventual facem referendum si aici", a declarat Dragnea, intrebat, miercuri la Parlament daca sustine proiectul parteneriatului civil.
Deputatul PSD Florin Manole a anuntat, marti, ca proiectul de lege privind parteneriatul civil va reglementa viata familiala pentru persoanele de acelasi sex sau care nu sunt casatorite, insa acestea nu vor putea sa adopte copii.

Social-democratul a mai sustinut ca "parteneriatul civil se va putea incheia la starea civila". Intrebat cum se va putea "rupe" acest parteneriat civil, el a raspuns: "Exista mai multe posibilitati. O varianta este aceea a intelegerii dintre parti, sau poate fi denuntat de una dintre parti, dar sunt chestiuni tehnice".

Acesta a anuntat ca saptamana viitoare va fi depus proiectul de lege privind parteneriatul civil, ca urmare a unei cereri initiate de CNCD.

Citeste si Un deputat PSD subliniaza ca legea parteneriatului civil va interzice explicit adoptia doar pentru cuplurile gay
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Octombrie 2018, ora 09:55

 Articol citit de 2991 ori

Citeste si: