Orban i-a condus la scara avionului pe medicii care pleaca in Italia

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 13:35
7892 citiri
Orban i-a condus la scara avionului pe medicii care pleaca in Italia
Foto: Guvernul Romaniei

Echipa pe care Romania a decis sa o trimita in Italia in semn de solidaritate cu cadrele medicale care lupta cu epidemia de COVID-19 a plecat marti, la amiaza, spre Milano, locul unde isi va desfasura activitatea.

"Misiunea personalului medical, selectat pe baza de voluntariat, se desfasoara sub egida Mecanismului de protectie civila al Uniunii Europene, pentru o perioada de 14 zile", se precizeaza intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Patru dintre membrii echipei s-au imbarcat in aeronava care a decolat din Bucuresti, iar ceilalti zece membri la Timisoara, unde aeronava a facut escala, conform sursei citate.

La imbarcare au fost prezenti premierul Ludovic Orban, ministrii Sanatatii, Apararii, de Interne, precum si seful DSU. De asemenea, a participat si ambasadorul Italiei in Romania, Marco Giungi.

"Apreciez curajul si gestul de solidaritate din partea medicilor si asistentilor medicali romani care se alatura colegilor lor italieni intr-un moment extrem de dificil. Am incredere in profesionalismul cadrelor sanitare si le doresc mult succes in aceasta misiune", a afirmat premierul Orban.

Foto: site Guvern

Desemnarea unei echipe medicale de catre Romania, in semn de solidaritate cu medicii italieni, a fost anuntata luni, de presedintele Klaus Iohannis, dupa sedinta de la Cotroceni la care au participat mai multi membri ai Guvernului.

"Am avut o discutie legata de felul in care Romania isi arata solidaritatea fata de altii si pot sa va spun ca am decis impreuna ca Romania sa trimita o echipa de medici si asistenti medicali in Italia. Ei vor merge acolo, in zona Milano, vor pleca cel tarziu maine - o echipa formata din 11 medici si sase asistenti medicali", a declarat luni presedintele Klaus Iohannis.

Citeste mai multe despre: Starea de urgenta va fi prelungita cu inca o luna. Iohannis anunta ca vin 8 milioane de masti pentru populatie.

Conform datelor statistice furnizate in timp real pe site-ul Worldometers, Italia se afla pe locul trei in clasamentul statelor cu cel mai mare numar de infectati confirmati cu COVID-19, dupa SUA si Spania, cu 132.547 de cazuri, avand peste 16 mii de decese confirmate.

Ramai pe Ziare.com pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii despre pandemia de Covid-19, transmise in format LIVE text.

C.B.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#echipa medici romani Italia coronavirus , #premier